societat

El cap de fibló de Menorca arrabassa la mata de Torralbenc Nou, la més monumental de totes les Illes

L'exemplar, inscrit en el Catàleg d'arbres singulars, feia 6 metres d'alçada i tenia un diàmetre de copa de 9 metres


El cap de fibló i l’esclafit de Menorca va arrabassar la mata de Torralbenc Nou, la més monumental de tot l’arxipèlag, inscrita en el Catàleg d’arbres singulars de les Illes Balears. L’exemplar Pistacia lentiscus, localitzat al barranc de Cala en Porter, tenia tres branques primàries, feia 6 metres d’alçada i un diàmetre de copa de 9 metres. Moltes podes controlades l’hi asseguraren anys de port extraordinari.

La mata és un dels arbusts més abundants de Menorca. Hi ha tant plantes masculines com femenines, però només aquestes últimes originen els fruits globosos vermells característics.

La fusta d’aquesta mata, que fa d’ombra al bestiar, és apreciada en ebenisteria. Antigament, dels seus fruits s’obtenia un oli emprat per a l’enllumenat i amb la seva aromàtica (màstic) es preparen gomes, massilles i masticatoris naturals.


 més info Menorca, terra de tornados

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Més de 500 creuers programats a Palma per a l’any que ve

Mentre continuen les conversacions entre els agents polítics i socials per limitar el nombre d'embarcacions diàries, els consignataris continuen planificant...

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat