CARRERS%3A+Blanquerna%2C+un+dels+barris+m%C3%A9s+actius+de+Palma

Dimarts a les 22.15

CARRERS: Blanquerna, un dels barris més actius de Palma

El carrer de Blanquerna és un dels carrers de Palma que més transformacions ha sofert. I és que antigament hi passava la síquia de la vila, que proveïa d’aigua la ciutat de Palma. Tot això era zona rural, i no va ser fins al segle XX quan es va urbanitzar.

 

El seus 700 metres d’agradable passeig entre l’avinguda del Comte de Sallent i la plaça de París ho combinen tot. Prop del centre sense ser excessivament turístic, només per a vianants, amb serveis i comerços de tot tipus i uns veïns implicats amb el seu barri. I amb una mescla d’edats i cultures que el fa encara més ric.

Pel seu empedrat circulen veïns, turistes, palmesans i forans a la recerca d’un bon àpat en algun del seus nombrosos restaurants. Però Blanquerna és un carrer on el petit comerç de tota la vida encara funciona, com una curiosa bacallaneria que va obrir fa seixanta anys, com ens explicarà na Malén, la filla del seu fundador; i la merceria de n’Àngels.

L’ambient cultural i d’activitats que es viu en aquest carrer sorgeix per iniciatives veïnals però també particulars, com la del cafè teatre La Tertúlia, del Rocòdrom Es Cau o de la veu de cantants com Josep Brunet, un home del barri.

La gran quantitat de negocis que hi ha al carrer de Blanquerna no ha tallat l’activitat que sorgeix del seu teixit veïnal, com ens indica Aina Gomila, responsable de l’associació de veïns.

El carrer de Blanquerna, que du el nom del protagonista de una de les obres del gran Ramon Llull, és un dels barris més vius i actius de Ciutat; un lloc agradable per viure-hi, per fer-hi feina o per gaudir de les seves propostes d’oci.

Carrers es podrà mirar dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió, i a la carta al web d’IB3.