CARRERS%3A+El+carrer+de+la+Uni%C3%B3+i+la+Pla%C3%A7a+des+Mercat

Dimarts a les 22.15

CARRERS: El carrer de la Unió i la Plaça des Mercat

El carrer de la Unió i la Plaça des Mercat en seran els primers carrers protagonistes 

Dimarts 23 de novembre arriba una nova estrena a IB3 Televisió. Carrers és un nou programa que mostra la realitat d’un carrer des de diverses perspectives, per mostrar com és la vida en aquell indret, com són els veïnats, els negocis, els comerços, com és la gent que hi passa cada dia… El dia a dia, contat per la gent que viu el carrer.

Al primer programa – Carrer de la Unió i Plaça des Mercat 

La plaça del Mercat ha duit el compàs del ritme de Palma durant segles. I és que pocs aspectes eren més importants per l’economia d’una vila que el seu mercat.  Ja en època musulmana hi havia aquí el soc.  Després, el rei Jaume II va atorgar un privilegi l’any 1302 per continuar celebrant el mercat cada dissabte, costum que va continuar fins al segle XIX. I al ritme del mercat s’ha mogut també el carrer de la Unió que, seguint el traçat de l’antiga Riera, enllaça la zona amb la plaça de les Tortugues i el Born. Aquí se concentren edificis històrics i destacats, des de l’església de Sant Nicolau al Teatre Principal, passant pel Gran Hotel i cases com Can Berga.

En aquest programa entrarem a tots aquests edificis en companyia dels seus protagonistes, treballadors, propietaris, professionals i veïnats.

 

Entrarem al Forn Fondo amb Pau, el representant de la quarta generació. Just davant hi ha el mític quiosc Alaska, testimoni de l’evolució del carrer a les darreres dècades. El carrer de la Unió és també monumental, com demostra l’església de Sant Nicolau o el Teatre Principal.

La Plaça del Mercat també té una part més sinistra i és que la majoria de les execucions públiques de Ciutat durant els segles devuit i denou es varen fer aquí.

De la mateixa manera, aquesta és una zona de Ciutat molt cosmopolita, que reuneix a artistes com Steve Afif i el venedor de castanyes com n’Emilio.

Ja sigui per admirar l’estil modernista dels edificis, gaudir d’una activitat cultural o tastar alguna de les especialitats dels bars i forns, la Plaça del Mercat i el carrer de la Unió són una zona que mereix una visita.

Carrers es podrà mirara partir del dimarts 23 a les 22.15 hores a IB3 Televisió i a la carta al web d’IB3.