CARRERS%3A+Inca

Dimarts a les 22.15

CARRERS: Inca

Dimarts 14 de desembre descobrirem una nova entrega del nou programa Carrers dedicat als carrers del municipi d’Inca.

El Carrer Major d’Inca, antigament nomenat carrer de la Rectoria, es l’artèria principal de la capital del Raiguer, que connecta la plaça de Santa Maria la Major amb la plaça d’Espanya. Pel seu empedrat, hi circula l’esperit social i comercial de la ciutat.

El Carrer Major acull, cada setmana, el popular Mercat d’Inca, possiblement un dels més grans i complets de totes les Illes Balears. El coneixerem amb els seus comerciants, l’ànima d’aquest gran expositor. Però aquest carrer també és l’espai on tots el inquers i habitants del Raiguer han vengut des de sempre a passejar i a festejar. No es podria entendre Inca sense el seu carrer Major, un lloc de trobada, un contenidor de records per les seves gents.

Ens aturarem als llocs més emblemàtics d’aquest carrer com la imponent església de Santa Maria la Major amb el cronista oficial d’Inca i el seu organista. També ens aturarem a la imprescindible Pastisseria Can Delante, un negoci amb imatge d’abans i sabors de tota la vida. Entrarem també al famós i enyorant Cafè Mercantil, tancat des de 2014, però encara em la ment de tots els inquers.

Negocis entranyables con la merceria La Florida es mantenen amb salut però no sense dificultats des de 1948.

 

Per aquí han corregut infants que avui recorden la seva infantessa amb nostàlgia com els integrants del duet musical “Donallop”. Coneixerem Jaume Armengol, farmacèutic al carrer Major, exbatle d’Inca i pare de l’actual presidenta del Govern balear, Francina Armengol. I també una les figures que més ha fet per la capital del Raiguer, el sacerdot i activista cultural Santiago Cortés, qui sentencià: “A qui no li agradi veure i saludar gent, que no vengui al carrer Major”.

Carrers és el programa que mostra la realitat d’un carrer des de diverses perspectives, per mostrar com és la vida en aquell indret, com són els veïnats, els negocis, els comerços, com és la gent que hi passa cada dia… El dia a dia, contat per la gent que viu el carrer.

La veu en off del programa (de Pep Suasi) ens guia de forma divertida a través de les històries no contades, dels carrers més coneguts de les Illes.

Carrers s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podeu mirar aquest programa a la plana web en directe I recuperar aquest contingut al servei a la carta. A les xarxes socials podeu interactuar amb el continguts amb l’etiqueta #CarrersIB3.