CARRERS%3A+Passeig+des+Born

Dimarts a les 22.15

CARRERS: Passeig des Born

Dimarts 7 de desembre descobrirem la tercera entrega del nou programa Carrers dedicat al passeig des Born de Palma.

El Born és, sense dubtes, uns del passeigs més famosos i monumentals de Palma. Durant segles ha estar punt de trobada, de lleure i de mirar la gent com passa amunt i avall. Ja des de temps de la Conquesta, els cavallers de Ciutat es trobaven aquí per ‘bornar’ o justar, és a dir, celebrar tornejos a cavall. I d’aquí li ha quedat el nom de passeig del Born.

La Riera de Palma baixava per aquí fins desembocar a la mar. La zona va patir inundacions molt greus fins que es va desviar el transcurs de l’aigua l’any 1613. La gran esplanada que va quedar per celebrar els tornejos, festes alegres i fets sinistres, com les execucions de la Inquisició, es va convertir durant el segle XIX en el passeig modern que coneixem.

 

Coneixerem la seva història de la ma de autèntics experts, però també la seva vida avui dia, gràcies al seus protagonistes.

Indispensables llocs de trobada como el Bar Bosch, un establiment carregat d’anècdotes que ens explicarà en Gustavo, que fa 20 anys que fa feina allà. A una de les seves taules parlarem amb un dels grans actors que ha donat Balears, en Joan Bibiloni, que recorda como era El Born a la seva joventut.

Entrarem a un del edificis més significatius del passeig, Cas Solleric de la mà d’un historiador i la seva mare, n’Amparo, que va viure allà a la seva infantessa.

Però el Passeig del Born es més que monumentals edificis, també son negocis entranyables como l’estanc de puros, l’antiga agència de viatges Wagonlits o el kiosc d’en Walter… i sobretot, un lloc per enamorar-se, com van fer en Jaume y n’Antònia, un amor per tota la vida.

Carrers és el programa que mostra la realitat d’un carrer des de diverses perspectives, per mostrar com és la vida en aquell indret, com són els veïnats, els negocis, els comerços, com és la gent que hi passa cada dia… El dia a dia, contat per la gent que viu el carrer.

La veu en off del programa (de Pep Suasi) ens guia de forma divertida a través de les històries no contades, dels carrers més coneguts de les Illes.

Carrers s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la plana web en directe I recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb el continguts amb l’etiqueta #CarrersIB3.