CARRERS%3A+Sa+Lluna+de+S%C3%B3ller

Dimarts a les 22.15

CARRERS: Sa Lluna de Sóller

Dimarts 30 de novembre descobrirem la segona entrega del nou programa Carrers dedicat al carrer Sa Lluna de Sóller.

La Serra de Tramuntana de Mallorca està esquitxada de pobles d’un encant inalterable. Just enmig de la imponent serralada està Sóller, una localitat amb moltes històries i valentes dones. Un dels seus carrers més emblemàtics, el de Sa Lluna, han passat pirates sarraïns, bona gent del poble per combatre’ls. Ara d’aquella èpica història queda unes enormes festes plenes de sentiments. Ara, pel carrer de Sa Lluna passegen cada dia els veïns de Sóller.

 

No tenim seguretat si el seu nom ve per una de les seves cases més conegudes, però si sabem, que el carrer de La Lluna de Sóller, no deixa a ningú que el visiti indiferent. I és que tant al carrer de Sa Lluna com a l’espectacular plaça de la Constitució, com neix o mor el carrer, hi podem trobar edificis de l’estil modernista i de l’Art Noveau. Les seves façanes, les seves tendes i l’accent d’algun dels seus veïnats semblen transportar-nos a la França de fa dos segles.

Un exemple es l’Hotel Lluna Aqua, una casona d’aquells sollerics que tornaven de França després d’haver fet fortuna.

 

En el programa dedicat a aquest carrer, visitarem alguns dels seus edificis més representatius i coneixerem nous i antics comerciants. Un dels edificis més importants no només del carrer sa Lluna sinó també de l’illa, és Can Prunera, i que actualment alberga Can Prunera Museu Modernista. Xerrarem amb l’historiador Toni Quetglas perquè ens expliqui aquest magnífic edifici.

També visitarem a Aina i Magdalena, dues veïnes de tota la vida però també treballadores de distints comerços, alguns d’ells ja desapareguts. Però si hi ha un solleric entranyable i conegut per tots, el corredor Tòfol Castanyer, propietari d’un negoci familiar que ha viscut en continua evolució junt, com el carrer. Pujarem també al Tren de Sóller, un mitjà de transport d’antuvi que ha sabut mantenir el seu esperit i que ja és tota una institució a Mallorca.

Coneixerem negocis d’emprenedors, artistes com Janet i Ned Brewster, propietaris d’una galeria que porta el seu nom. El carrer de Sa Lluna i la plaça de la Constitució de Sóller, són el testimoni dels molts esdeveniments que han succeït en els més de 800 anys d’història que ja ten.

Carrers és el programa que mostra la realitat d’un carrer des de diverses perspectives, per mostrar com és la vida en aquell indret, com són els veïnats, els negocis, els comerços, com és la gent que hi passa cada dia… El dia a dia, contat per la gent que viu el carrer.

La veu en off del programa (de Pep Suasi) ens guia de forma divertida a través de les històries no contades, dels carrers més coneguts de les Illes.

Carrers s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la plana web en directe I recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb el continguts amb l’etiqueta #CarrersIB3.