CARRERS%3A+Ses+Voltes+de+Ciutadella

Dimarts a les 22.15

CARRERS: Ses Voltes de Ciutadella

Dimarts 21 de desembre descobrirem una nova entrega del programa Carrers: Ses Voltes de Ciutadella. És un dels indrets més estimats de Menorca, tant pel que significa, com per la seva història, com per la seva particular estètica, però sobretot perquè és l’eix principal de la celebració d’una de les festes més internacionals de Balears: Sant Joan.

 

Pel seu empedrat s’enfila el caixer senyor amb el seu seguici fins a la plaça des Born per començar la festa. Els cavalls fan aquí les Corregudes de sa Plaça i, mentre el so del tambor i el flabiol s’escampa per les arcades, la gent esclata d’emoció, però ses Voltes és molt més que festa. Abans fou habitat per moltes famílies, ara s’ha convertit en el carrer més comercial de Ciutadella i amb l’encant de mantenir oberts encara alguns establiments històrics. Visitarem el palau de Gonzalo de Olives, un d’aquests veïns de famílies de sempre i la imatge més accessible de la noblesa ciutadellenca. Les cases han anat donant pas als comerços, alguns tan incrustats a l’ADN del carrer com la perruqueria del pare de Sente Fontestat, el bateria del mític grup ‘Ja t’ho diré’; la gelateria Ca’s Mervol; l’Espai Gastronòmic o la mítica llibreria d’Es Racó.

Ses Voltes ho té quasi tot, però destaca el fet que per un dels seus extrems connecta amb la plaça de la Catedral, emblema del poder eclesiàstic de la ciutat. En realitat, però, ses Voltes té un altre nom, carrer de Josep Maria Quadrado, insigne periodista, escriptor i historiador ciutadellenc del segle XIX. Parlarem amb el periodista Pere Bagur, que comparteix amb aquest personatge el lloc on ambdós van néixer.

Carrers s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la pàgina web en directe i recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb el contingut amb l’etiqueta #CarrersIB3.