Carrers%3A+Vara+de+Rey%2C+Eivissa

Dimarts a les 22.15

Carrers: Vara de Rey, Eivissa

Aquest dimarts descobrirem una nova entrega del nou programa Carrers dedicat a Vara de Rey, l’eix principal de la ciutat d’Eivissa. Aquest conegut punt de trobada du el nom del general que es va convertir en el símbol i heroi nacional de la pèrdua de Cuba.

Joaquín Vara de Rey

 

Joaquín Vara de Rey va néixer a Eivissa, però poc més. Per això, molts eivissencs encara es refereixen al passeig com el de s’Alamera. Però sigui amb la denominació que sigui, està clar que aquest carrer s’ha convertit en el cor de la ciutat. Un dels descendents del general que té el mateix nom ens il·lustrarà envers la figura del militar que dona nom al passeig.

Per conèixer bé aquest carrer, ens hem de transportar anys enrere, al seu origen, i ho farem de la mà de la historiadora Fanny Tur, de l’Arxiu Històric d’Eivissa. El Passeig de s’Alamera, o de Vara de Rey, és més que història. El seu recorregut està encara molt viu, amb emblemes tan reconeguts com l’Hotel Montesol i el mític restaurant Ca n’Alfredo. Però si hi ha un edifici que marca el caràcter d’aquest passeig és el de La Mutual. El coneixerem de la mà de Neus Ortiz, que ha viscut tota la vida allà.

I en aquest carrer, quan encara no era com ara, han crescut personatges molt rellevants a Eivissa. Ens ho contaran l’empresari i exministre Abel Matutes i l’artista Guillermina Puget. No es pot conèixer l’Eivissa actual sense tenir en compte la importància que ha tingut, i encara té, el passeig de Vara de Rey.

Carrers s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa al web en directe, i recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials, podeu interactuar amb l’etiqueta #CarrersIB3.