política

La carretera de la Tramuntana (Ma-10) serà a 60 km/h per evitar riscos de motoristes

La DGT ja ha proposat la instal·lació de cartelleria que reforça l'advertiment de risc en els trams de major perill


La Delegació del Govern central a Balears, la Direcció General de Trànsit i el Consell de Mallorca han proposat noves mesures per a evitar conductes de risc i reforçar la seguretat viària en la carretera de la serra de Tramuntana, Ma-10, com limitar la velocitat en la major part de la via a 60 km/h, reforçar la senyalització en les corbes i augmentar la vigilància.

Les propostes són instal·lar senyals horitzontals de prohibició d’avançament, homogeneïtzar el límit de velocitat a 60 quilòmetres per hora i reforçar la senyalització en trams corbs o amb inconsistències en el traçat, entre altres accions, ha detallat la Delegació del Govern en un comunicat.

Les propostes tenen com a objectiu millorar la seguretat viària, especialment per a les motocicletes, evitar comportaments de risc per part de determinats conductors i millorar la convivència entre els usuaris de la carretera Ma-10 i els veïns de la Tramuntana. Les noves mesures proposades estan especialment centrades en el col·lectiu de motoristes.

La Delegació del Govern, la DGT, l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i Consell de Mallorca han mantingut diverses reunions davant les queixes veïnals i dels ajuntaments rebudes pels sorolls i les situacions de risc que s’han registrat en els últims mesos per part de determinats motoristes que circulen per la carretera de la Serra.

La DGT, dins de la seva acció a nivell estatal, ja ha proposat la instal·lació de cartelleria que reforça l’advertiment de risc en els trams de major perill per a motocicletes, així com la intensificació de la vigilància en la Ma-10.

Es recomana l’execució de marca viària d’eix sonora amb regruixos positius en les alineacions corbes i les seves aproximacions per a dissuadir la circulació de motocicletes al costat de l’eix de la via; i homogeneïtzar el límit de velocitat a 60 quilòmetres, si bé en determinats trams en els quals el traçat ho permeti, el límit podria ser lleugerament superior i, en aquells en els quals hi hagi corbes pronunciades, podria ser menor.

Reforçar la senyalització del límit de velocitat en llocs al costat d’entrades o encreuaments d’altres vies; senyalitzar les corbes amb panells direccionals i senyals de perill en punts amb inconsistències de traçat, i instal·lar bandes transversals d’alerta en punts de conflicte identificats com en els encreuaments de vianants i ciclistes amb l’objectiu d’adequar la velocitat en aquestes zones, són altres propostes.

També es pretén que els ajuntaments dels municipis de la Serra s’impliquin, especialment, en matèria de la normativa de sorolls i, si fos necessari, altres organismes. A més, la vigilància i els controls en la Ma-10 s’intensificaran amb radars, càmeres mòbils i drons.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Company qualifica les ajudes econòmiques anunciades per Armengol de ‘decorat’

El líder dels populars considera que el Govern autonòmic té la capacitat de destinar més pressupost per ajudar els sectors...

El PP demana més vacunes al govern central

Segons el president dels populars, Biel Company, les Illes són la comunitat que en rep manco dosis

Calvià aprova un pressupost de 98 milions d’euros per a l’any 2021

Un dels projectes destacats per aquest any és una promoció de 99 habitatges públics que es farà a Santa Ponça

El Govern assegura que les Illes encara tenen capacitat d’ampliació de llits d’UCI

Aquest dijous s'han reunit amb els màxims responsables dels hospitals públics de les Balears