CARTA BLANCA
“El futur serà artesà… o no serà!”

IB3 Ràdio informa

A IB3 Ràdio s’ha preparat un especial on s’investiguen els orígens de la moda Adlib. S’oferirà un contingut inèdit com els precedents de la moda, del cotó, del naixement d’un gran col·lectiu de brodadores eivissenques que treballaven en la clandestinitat per sobreviure i independitzar-se econòmicament, la irrupció de l’aristocràcia amb la presència a Eivissa de la princesa Smilja que coincideix amb el moviment hippy i les acaballes del tardofranquisme. Foment de Turisme contracta Dory Osjecani, més coneguda com la princesa Smilja Mihailovitch, l’any 1971 i crea la marca Adlib. La princesa Smilja arriba a Eivissa amb una àmplia agenda de contactes, Inmaculada de Borbón Dos Sicilias Lubaminski, Carmen Figueroa o Pilar Franco, etc… i ho fa després de fugir del seu país, Sèrbia.

El dijous 10 de juny es va estrenar el primer capítol del podcast ‘Adlib: Teixint una illa’ a totes les plataformes i el dijous 17 i el 24 de juny, el segon i el tercer consecutivament. Aquest contingut s’inclou dins dels especials temàtics d’IB3 Ràdio ‘Carta Blanca’ que els oients podran sentir els diumenges 13, 20 i 27 a les 21h a IB3 Ràdio.

🎧 ib3.org/carta-blanca-2

🎧  anchor.fm/ib3-carta-blanca

Sinopsi: En aquest últim capítol analitzem la situació de la indústria de la moda Adlib des de diferents punts de vista. Està garantit el relleu generacional? Què li manca a la Moda Adlib per garantir la seva continuïtat? Repassarem la gestió dels últims consellers que han gestionat la Moda Adlib i parlarem de les noves directrius per fer d’aquesta, una indústria més local i artesana. El periodista, sociòleg i crític de moda, Pedro Mansilla (Elle, Vogue, La Luna de Madrid) ens aportarà una valoració objectiva de la rellevància que té la Moda Adlib més enllà de les fronteres d’Eivissa. És possible que la Moda Adlib recuperi l’esplendor dels anys 70? Potser ara els joves no es manifesten contra la guerra de Vietnam, però sí que ho fan contra el canvi climàtic. És possible que la moda sigui la pròxima gran revolució?

Intervenen:
– Pedro Mansilla, periodista, sociòleg i crític de Moda. Docent al Centro Superior de Diseño de Moda de Madrid.
– Lali i Toñi Riera Tur (Ibimoda)
– Cata Prats i Catalina Torres, Catalina de Dalt Vila, modistes.
– Tony Bonet, dissenyador.
– Pilucca Bayarri, dissenyadora.
– Carme Coll, assesora creativa de la Moda Adlib.
– Nadège Seguin, fundadora de la marca de roba sostenible Etikology.
– Martina Klein, Vanessa Lorenzo i Verónica Blume, models.