Metges del Món, Casal Petit i Creu Roja tenen cada vegada més dificultats per localitzar i atendre les persones prostituïdes
La prostitució a Palma es troba ara, sobretot, en pisos i cases (són el 54 % dels casos). A més, s’ofereix molt sovint per Internet. És el que s’anomena deslocalització, una situació accentuada des de l’inici de la pandèmia i que dificulta molt que Metges del Món, Casal Petit i Creu Roja puguin accedir-hi i ajudar-les.
Tot i això, aquestes entitats, que actuen de manera coordinada a la ciutat, l’any passat van identificar 140 llocs on s’exerceix la prostitució i van poder atendre prop de 1.400 persones.
9 de cada 10 persones ateses són dones i la mitjana d’edat és de 38 anys. El 92 % són estrangeres, sobretot de Colòmbia, Nigèria i Brasil. I el 45 % es troben en situació irregular, qüestió que complica que accedeixin a determinats serveis i recursos, així com al mercat laboral normalitzat.
A més, 1 de cada 3 viuen al mateix lloc on exerceixen la prostitució, no disposen d’un espai per viure-hi amb privacitat i mirar de recuperar-se.
De les persones ateses l’any passat a Palma, un 55 % són casos reoberts. Les entitats destaquen la importància d’una intervenció i un seguiment de llarg recorregut per ajudar-les a trobar una alternativa.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular