Celebram+el+18%C3%A8+aniversari+amb+moltes+novetats+al+mes+de+mar%C3%A7

03 03 2023

Celebram el 18è aniversari amb moltes novetats al mes de març

Aquest mes, IB3 Televisió commemora els 18 anys amb vosaltres de la millor manera, amb una programació carregada d’estrenes. Amb ‘Divuit anys’, recorrerem durant quatre capítols els moments més importants de la història de la televisió autonòmica, presentat per l’actriu Llum Barrera. Així mateix, també estrenam la minisèrie documental ‘Els tres miracles’, la sèrie infantil ‘Uau Ka Kau’ i nous capítos de ‘Jasmine & Jambo’; la segona temporada de la coproducció ‘Menorquins’ i el documental ’40 anys d’Estatut’.

4 DE MARÇ : Uau Ka Kau i Jasmine & Jambo

Cada dissabte i diumenge oferim, a partir de les 8.30 hores, dos capítols d’estrena de la sèrie infantil Uau Ka Kau, un programa que convida els infants d’entre tres i sis anys a descobrir el món a través de la música. Els actors balears Victòria Maldi, Enka Alonso, Neus Torres, Marc Joy i Carolina Valverde són els encarregats de posar veu als personatges. A continuació, s’emetran dos nous capítols de la segona temporada de Jasmine & Jambo.

5 DE MARÇ: Els tres miracles

En primetime del diumenge 5 de març, a les 22 hores emetrem el primer capítol de la minisèrie documental Els tres miracles. Durant quatre capítols, coneixerem l’increïble dispositiu que l’abril del 2017 es posà en marxa per rescatar l’espeleobussejador Xisco Gràcia perdut a la Cova de sa Piqueta. Tots els protagonistes ens contaran les dificultats que es trobaren per salvar la vida de Xisco en una lluita contrarellotge. També descobrirem com visqueren aquells dies familiars i amics de Xisco. Ells també ens descobriran el vessant més personal de l’expert bussejador que havia practicat al voltant de mil immersions fins al dia de l’incident. Les causes que feren que quedàs atrapat a la cova serà un altre dels temes que abordarà aquesta nova proposta d’IB3.

7 DE MARÇ : Curts balears

La vigília del #8M, en col·laboració amb el festival de cinema d’Eivissa (Ibicine), emetrem tres curts balears dirigits per dones de la secció oficial: Vacua, Doula i Un diumenge qualsevol. A continuació Miquela, un documental sobre la vídua del darrer batle republicà de Palma, Emili Darder, que fou assassinat per les tropes franquistes el 1937.

18 DE MARÇ : Divuit anys

L’actriu i presentadora Llum Barrera presenta Divuit anys, quatre programes especials que recorren la història dels 18 anys de la televisió autonòmica. Un recull exhaustiu d’imatges i anècdotes d’IB3. Al llarg d’aquests programes, s’entrevistaran més de 50 cares conegudes de la nostra televisió. Presentadors i actors que formen la gran família de la tele de les Illes. A través d’un viatge en el temps, Llum Barrera reunirà cares actuals amb altres que han format part de la nostra memòria en aquests 18 anys. Com varen esser els inicis de la tele? Com hem crescut i canviat amb IB3? Quins són aquells esdeveniments que hem viscut en directe i ens han emocionat? Les ficcions que ens han marcat i tot allò que ens ha unit davant del televisor.

19 DE MARÇ: Menorquins

‘Menorquins’ és una sèrie de retrats documentals de sis capítols que mitjançant entrevistes ens aproximen a sis persones rellevants de la cultura i societat menorquines del segle XX. Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic i, ara ja pràcticament retirats de la vida pública, ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental.

Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més, d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui. ‘Menorquins’ és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i ‘La Gran Travessa’, que també es poden mirar a la carta d’IB3 Televisió.

26 DE MARÇ : 40 anys d’Estatut

40 anys d’Estatut és un documental, produït per IB3 en col·laboració amb MOM Works, emmarcat en la commemoració del quarantè aniversari de la nostra norma institucional bàsica, que analitza la importància de l’autogovern encarnat en l’Estatut d’Autonomia. Es dona a conèixer el que ha suposat per al ciutadà balear a través de l’intercanvi d’opinions entre generacions, anècdotes i experiències tant de persones properes a les decisions pròpies de l’autogovern com de ciutadans anònims.