Centenars de persones reclamen a Sa Ràpita penes més elevades pels conductors beguts que provoquin morts

Centenars de persones s’han concentrat a Sa Ràpita (Campos) per reclamar un enduriment de les penes pels conductors beguts o drogats que hagin provocat la mort d’altres persones. Ho han fet en el mateix lloc on el dia de Sant Joan va morir atropellada Paula Fornés, una jove de 15 anys que caminava amb unes amigues pel carril bici de l’avinguda Miramar. La conductora, que va quintuplicar la taxa d’alcoholèmia permesa, va ser detinguda i ingressà a la presó d’on va sortir en llibertat amb una fiança de 12.000 euros. Familiars de la jove han recollit més de 215 MIL signatures per demanar penes més dures contra els conductors ebris.

La família de Paula Fornés explica que aquesta reividicació no és per venjança sinó per justícia i per evitar que es repeteixin desgràcies com aquestes. El codi penal estableix penes de presó que van d’un any als quatre pel delicte d’homicidi imprudent amb conducció etílica. Pel lletrat Gregorio Sanjosé, aquestes penes són molt baixes sobretot en aquells casos en què el conductor -sota els efectes de l’alcohol o les drogues- provoca un accident amb diversos morts. L’Advocada Ana Vidal diu que la llei s’hauria de revisar perquè les condemnes tenguin un efecte dissuasiu per evitar que altres conductors cometin infraccions.

El Consell de Mallorca ja ha reduït la velocitat de 50 a 40 km/h en el tram on la jove va morir. El batle de Campos, Sebastià Sagrera, agraeix la celeritat del Consell per millorar la seguretat de la carretera. Això sí, apunta que la separació entre el carril bici i la via durà més temps tot i que s’ha plantejat fer una separació provisional.