Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Cerquen el darrer vell marí de sa Dragonera

L'any 2008 en fotografiaren un a la zona i aquí és on caçaren els darrers a finals dels 50


Els científics segueixen la pista a un dels mamífers més amenaçat del planeta: el vell marí. En queden pocs centenars repartits en dues poblacions, a la costa Mauritàna i a l’Egeu. Organitzacions com Tethys, que han captat aquestes imatges, registren els albiraments d’exemplars. Ara una iniciativa, “Spot the Monk”, cerca les pistes del Vell Marí a indrets on no l’han vist però hi podria ser.

En aquest laboratori de l’IMEDEA analitzen mostres d’aigua de mar recollida de més de mitja dotzena de punts de la costa mallorquina. Hi cerquen ADN del vell marí.

Un positiu indicaria presència de vell marí els darrers dies. Un dels punts de mostreig és sa Dragonera. Els tècnics del Parc han ajudat els cinetífics a arribar a les coves on podria amagar-se l’animal. Precisament, l’any 2008 en fotografiaren un a la zona i aquí és on caçaren els darrers a finals dels 50. El darrer el va matar a trets un guàrdia civil a Cala Tuent l’abril de 1958.

Els científics pensen que ara, aquesta foca podria estar en expansió i, fins i tot, a mig termini, habitar de nou les Balers. Els resultats de les anàlisis se sabran en setmanes. Si hi ha positius es podrien augmentar els mostreig d’àrees de presència. Identificarles ajudarien a ser més respecuosos amb el Vell Marí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Adeu a la pols i les pluges de fang

Temps tranquil i assolellat, amb niguls prims i amb una temperatura diürna entre els 27 i els 31ºC

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...