3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
L'any 2008 en fotografiaren un a la zona i aquí és on caçaren els darrers a finals dels 50
Els científics segueixen la pista a un dels mamífers més amenaçat del planeta: el vell marí. En queden pocs centenars repartits en dues poblacions, a la costa Mauritàna i a l’Egeu. Organitzacions com Tethys, que han captat aquestes imatges, registren els albiraments d’exemplars. Ara una iniciativa, “Spot the Monk”, cerca les pistes del Vell Marí a indrets on no l’han vist però hi podria ser.
En aquest laboratori de l’IMEDEA analitzen mostres d’aigua de mar recollida de més de mitja dotzena de punts de la costa mallorquina. Hi cerquen ADN del vell marí.
Un positiu indicaria presència de vell marí els darrers dies. Un dels punts de mostreig és sa Dragonera. Els tècnics del Parc han ajudat els cinetífics a arribar a les coves on podria amagar-se l’animal. Precisament, l’any 2008 en fotografiaren un a la zona i aquí és on caçaren els darrers a finals dels 50. El darrer el va matar a trets un guàrdia civil a Cala Tuent l’abril de 1958.
Els científics pensen que ara, aquesta foca podria estar en expansió i, fins i tot, a mig termini, habitar de nou les Balers. Els resultats de les anàlisis se sabran en setmanes. Si hi ha positius es podrien augmentar els mostreig d’àrees de presència. Identificarles ajudarien a ser més respecuosos amb el Vell Marí.
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
A les 20.30 hores arribarà el compte enrere per il·luminar Ciutat