X

Cerquen el darrer vell marí de sa Dragonera

L'any 2008 en fotografiaren un a la zona i aquí és on caçaren els darrers a finals dels 50

03/08/2021

Cerquen el darrer vell marí de sa Dragonera

Els científics segueixen la pista a un dels mamífers més amenaçat del planeta: el vell marí. En queden pocs centenars repartits en dues poblacions, a la costa Mauritàna i a l’Egeu. Organitzacions com Tethys, que han captat aquestes imatges, registren els albiraments d’exemplars. Ara una iniciativa, “Spot the Monk”, cerca les pistes del Vell Marí a indrets on no l’han vist però hi podria ser.

En aquest laboratori de l’IMEDEA analitzen mostres d’aigua de mar recollida de més de mitja dotzena de punts de la costa mallorquina. Hi cerquen ADN del vell marí.

Un positiu indicaria presència de vell marí els darrers dies. Un dels punts de mostreig és sa Dragonera. Els tècnics del Parc han ajudat els cinetífics a arribar a les coves on podria amagar-se l’animal. Precisament, l’any 2008 en fotografiaren un a la zona i aquí és on caçaren els darrers a finals dels 50. El darrer el va matar a trets un guàrdia civil a Cala Tuent l’abril de 1958.

Els científics pensen que ara, aquesta foca podria estar en expansió i, fins i tot, a mig termini, habitar de nou les Balers. Els resultats de les anàlisis se sabran en setmanes. Si hi ha positius es podrien augmentar els mostreig d’àrees de presència. Identificarles ajudarien a ser més respecuosos amb el Vell Marí.

03/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris