Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

mallorca

Cicle Jaume Miró a l’Espai El Tub amb “Les cançons perdudes” i “Els que recorden”

Propostes de teatre en estat pur, marcades per la sobrietat amb històries ocultes

Imatge promocional de "Les cançons perdudes" del dramaturg Jaume Miró


Aquest cap de setmana arranca el Cicle del dramaturg Jaume Miró a l’Espai El Tub de Palma amb les obres “Les cançons perdudes” i “Els que recorden”, també amb l’autoria del periodista i escriptor Rafel Gallego. Propostes de teatre en estat pur, marcades per la sobrietat amb històries ocultes que posen el focus sobre personatges que donen sentit a l’existència.

En el muntatges de “Les cançons perdudes”, el dramaturg de Son Servera ens ha explicat que és una obra de teatre documental, un gènere en què Miró, diu, se sent força còmode. Miró assegura que li interessa investogar i aportar llum a històries que voluntària o involutàriament han estat ocultes, silenciades. Aquesta obra explica la història de Margaret Zimbal, artista alemanya que va venir a Mallorca com a miliciana amb les tropes de Bayo, durant la guerra civil espanyola. Era una bohèmia que va criticar durament l’aixecament del nazisme a l’Alemanya de Hitler.  Tot i que era molt jove, no va dubtar en embarcar-se com a miliciana amb els republicans catalans. Amb la direcció de Joan Fullana, podrem veure l’obra demà dissabte a les 19h de l’horabaixa.

També a l’Espai El Tub, en aquest cas diumenge, està programat “Els que recorden” escrita a dues bandes entre Jaume Miró i Rafel Gallego. Es tracta d’un muntatge  interpretat per Toti Fuster, Biel Bisquerra, Bàrbara Nicolau i Pere Terrassa.  Neix com a dues històries -en diàleg- que al final acaben fusionant-se. Una d’aquestes històries és l’amor de dues dones , en un temps en què aquestes relacions estaven totalment sensurades.

Recordeu cicle Jaume Miró -dissabte i diumenge- impulsat per Produccions de Ferro a l’Espai El TUB de Palma amb les obres “Les cançons perdudes” i “Els que recorden”.


Les entrades, aquí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El projecte de sostenibilitat turística del Pla de Mallorca, executat al 55%

El projecte, que ha rebut 3 milions d'euros del fons Next Generation, finançat per la Unió Europea, no cerca créixer...

L’Audiència Nacional absol al líder dels Àngels de l’Infern i a altres 12 acusats

Condemna a penes de fins a 2 anys a 32 acusats vinculats a la banda motera

Sa Feixina es debatrà en el pròxim ple del Consell per ser declarat com a Bé Catalogat

La Comissió de Patrimoni ho ha aprovat avui perquè sigui inclòs aquest punt en el pròxim ple de la institució...

Manacor vol eradicar els excrements de ca als carrers

Els propietaris reincidents poder arribar a ser multats amb fins a 3.000 euros