Ingressen a l’UCI de Son Espases un home ferit greu als jocs des Pla de Ciutadella
L'home, de 54 anys, ha patit un traumatisme cranioencefàlic greu després de ser envestit per un cavall durant les festes de Sant Joan

Avui s'han notificat cinc casos de Covid-19, però descendeix la pressió hospitalaria i el nombre de casos actius i nous positius
S’esperaven per aquesta setmana però l’Hospital Can Misses, a Eivissa, encara continua a l’espera de l’arribada de dos metges intensivistes procedents del 061 de Mallorca per atendre la pressió hospitalària al centre. La idea era evitar així el trasllat de pacients crítics a Mallorca. Recordem que la seva arribada permetria atendre 11 llits més per pacients crítics. A Can Misses ara mateix hi ha 19 llits d’UCI ocupats, un menys que ahir.
El nombre d’ingressats a planta ha disminuit en 14, passant dels 136 d’ahir als 122 d’avui i també cal destacar la baixada de 200 en el nombre de casos actius a Eivissa que ara mateix se situa en els 3.339. També baixen els nous positius a l’illa, hi ha hagut 70 en les darreres 24 hores.
Cal lamentar però un dia més la mort de 5 persones, 3 d’ells estaven a planta i altres 2 a l’UCI, tots amb edats entre 70 i 88 anys.
ENTREVISTA A MIGUEL ÁNGEL ARTACHO, METGE INTERNISTA DE CAN MISSES:
Tot i la saturació de feina que pateixen avui dia els professionals sanitaris, IB3 ha pogut parlar amb Miguel Ángel Artacho, un metge internista de l’Hospital Can Misses, que està a primera línia des del principi de la pandèmia, de fet va ser un dels primers a contagiar-se, quan pràcticament no se sabia res sobre el virus.
De fet, el tractament per tractar la Covid-19 ha canviat molt. Miguel Ángel explica que si bé en un principi hi havia reticències a tractar la malaltia amb corticoides, ara s’ha comprovat que són efectius i que redueixen molt el risc de mortalitat.
També ha canviat la manera de treballar. “Al principi tot funcionava a criteri de cada facultatiu”, explica, i “ara està tot protocolitzat”.
Pel que fa a la variant britànica, diu que el tractament és el mateix, però sí que se sap que afecta més la boca, nas i coll.
Assegura que, situacions emotives n’ha viscut moltes, però el que més li ha impressionat d’aquesta malaltia és la gran quantitat de malalts crítics que ha causat.
Tot i la saturació que estan vivint, Miguel Ángel ho té clar, els treballadors sanitaris sempre estaran al peu del canó.
Una entrevista que, tot i l’esgotament, aquest metge ha concedit a IB3 en les seves hores de descans.
L'home, de 54 anys, ha patit un traumatisme cranioencefàlic greu després de ser envestit per un cavall durant les festes de Sant Joan
El ferit, un ciutadellenc de 54 anys, continua ingressat a l'UCI de Son Espases i el seu pronòstic és reservat