X

Eivissa, a l’espera de l’arribada dels dos metges intensivistes

Avui s'han notificat cinc casos de Covid-19, però descendeix la pressió hospitalaria i el nombre de casos actius i nous positius 

05/02/2021

Eivissa, a l’espera de l’arribada dels dos metges intensivistes

S’esperaven per aquesta setmana però l’Hospital Can Misses, a Eivissa, encara continua a l’espera de l’arribada de dos metges intensivistes procedents del 061 de Mallorca per atendre la pressió hospitalària al centre. La idea era evitar així el trasllat de pacients crítics a Mallorca. Recordem que la seva arribada permetria atendre 11 llits més per pacients crítics. A Can Misses ara mateix hi ha 19 llits d’UCI ocupats, un menys que ahir.

El nombre d’ingressats a planta ha disminuit en 14, passant dels 136 d’ahir als 122 d’avui i també cal destacar la baixada de 200 en el nombre de casos actius a Eivissa que ara mateix se situa en els 3.339. També baixen els nous positius a l’illa, hi ha hagut 70 en les darreres 24 hores.

Cal lamentar però un dia més la mort de 5 persones, 3 d’ells estaven a planta i altres 2 a l’UCI, tots amb edats entre 70 i 88 anys.

ENTREVISTA A MIGUEL ÁNGEL ARTACHO, METGE INTERNISTA DE CAN MISSES: 

Tot i la saturació de feina que pateixen avui dia els professionals sanitaris, IB3 ha pogut parlar amb Miguel Ángel Artacho, un metge internista de l’Hospital Can Misses, que està a primera línia des del principi de la pandèmia, de fet va ser un dels primers a contagiar-se, quan pràcticament no se sabia res sobre el virus.

De fet, el tractament per tractar la Covid-19 ha canviat molt. Miguel Ángel explica que si bé en un principi hi havia reticències a tractar la malaltia amb corticoides, ara s’ha comprovat que són efectius i que redueixen molt el risc de mortalitat.

També ha canviat la manera de treballar. “Al principi tot funcionava a criteri de cada facultatiu”, explica, i “ara està tot protocolitzat”.

Pel que fa a la variant britànica, diu que el tractament és el mateix, però sí que se sap que afecta més la boca, nas i coll.

Assegura que, situacions emotives n’ha viscut moltes, però el que més li ha impressionat d’aquesta malaltia és la gran quantitat de malalts crítics que ha causat.

Tot i la saturació que estan vivint, Miguel Ángel ho té clar, els treballadors sanitaris sempre estaran al peu del canó.

Una entrevista que, tot i l’esgotament, aquest metge ha concedit a IB3 en les seves hores de descans.

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris