CINEMA
“Atelier Fontana”, les germanes exportadores de la moda italiana al món, a IB3

Dissabte a les 15.05

06/01/2018 15:05

Zoe, Micol i Giovanna Fontana són tres germanes que, després d’una infància feliç, fan feina al taller de costura amb la seva mare a Traversetolo, una ciutat petita de la província de Parma. Micol té les idees clares sobre el seu futur i convenç les seves germanes per anar-se’n a Roma, la capital italiana de la moda.

Les Fontana queden al departament de disseny de la casa Battilocchi durant un any. Però poc temps després decideixen obrir el seu propi  atelier.

Acabada de la guerra, les Fontana varen obrir la Casa d’Alta Moda a Via Liguria, on van començar a triomfar, amb un estil tradicional italià que s’inspirava en l’art i es feia enfora del New Look imperant. L’aristocràcia internacional va començar a visitar les Fontana, i també varen llançar una línia jove anomenada Micol Boutique.

El disseny del vestit de novia de l’actriu Linda Christian pel seu casament amb l’actor Tyrone Power, a Roma, els va obrir les portes de Hollywood i moltes actrius del moment, com Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Barbara Stanwyck, Joan Collins, començaren a reclamar els seus dissenys. Així també les princeses Soraya i Grace, a més de les esposes de diferents presidents dels Estats Units.

Atelier Fontana (2011) és una producció dirigida per Riccardo Milani i protagonitzada per  Alessandra Mastronardi, Anna Vall i Federica De Cola.

Atelier Fontana s’emet dissabte, 6 de gener a les 15.05h a IB3 Televisió, en HD i versió multilingüe: català, castellà i anglès.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #CinemaIB3. Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a Facebook: IB3org.