CIURONS+DE+BACALL%C3%80+AMB+ESPINACS

Cap. 41

CIURONS DE BACALLÀ AMB ESPINACS

PER A LES PILOTES:
350 g de bacallà esmicolat
1 ou
Galleta picada
1 all
Julivert
Farina

PER AL CUINAT:
250 g de ciurons
1 manat d’espinacs
1 manat de cebes tendres
120 g de popa de tomàtiga
1 porro
3 patates
1 cabeça d’alls

ELABORACIÓ
Dessalau les molles de bacallà durant 24 h canviant l’aigua cada 6 hores, Dessalau, al seu torn, un tros de bacallà durant 48 h canviant l’aigua cada 6 hores. Remullau els ciurons en aigua tèbia durant unes 12 h.
Per a les pilotes:
Remullau la llesca de pa amb llet. Picau finament el bacallà i dipositau-lo en un bol al costat de la molla de pa. Afegiu-hi l’all i el julivert picats i una cullerada de farina. Afegiu l’ou i barrejau tot el conjunt. Feis les pilotes, enfarinau-les i fregiu-les en abundant oli calent. Reservau-les sobre un paper absorbent.
Per al potatge:
Dipositau els ciurons en una cassola amb aigua calenta al costat del tros de bacallà i la cabeça d’alls i una fulla de llorer. Deixau-ho coure a foc mitjà durant uns 90 minuts. Simultàniament, sofregiu en una paella, amb oli d’oliva les cebes picades i afegiu-hi una culleradeta de pebre vermell i immediatament després la polpa de tomàtiga. Sofregiu-ho uns minuts i afegiu-ho als ciurons, al mateix temps que les pilotes de bacallà, al costat de la patata trossejada. Deixau-ho coure uns 20 minuts més a foc moderat. Afegiu-hi els espinacs tallats en juliana i deixau-ho coure uns minuts més. Rectificau-ho de sal si és necessari i serviu-ho ben calent.