X

Comença a Sevilla el judici per la mort del legionari mallorquí de 21 anys a un camp de maniobres d’Alacant

Entre els vuit processats per causar-ne la mort i intentar encobrir-la, hi ha dos tinents, un capità i un sergent. El pare de la víctima demana que els acusats perdin l'uniforme de l'exèrcit

14/02/2023

Comença a Sevilla el judici per la mort del legionari mallorquí de 21 anys a un camp de maniobres d’Alacant

Redacció

Els pares del legionari Alejandro Jiménez, que va morir amb 21 anys a causa d’un tret de fusell a un camp de maniobres d’Alacant el març del 2019, reclamen “justícia” per al seu fill. Ho fan el mateix dia que ha començat a Sevilla el judici per la mort del legionari mallorquí contra vuit processats, entre els quals dos tinents, un capità i un sergent, acusats de causar-ne la mort i, a més, intentar encobrir-la.

Així mateix, el sergent acusat de matar-lo per un tret ha negat, en la seva declaració davant del Tribunal Militat, haver disparat durant aquest exercici. La defensa de l’acusat ha sol·licitat també que es declari la nul·litat de les proves, per errors en la cadena de custòdia del rifle. També ha negat que pressionàs els altres tres soldats perquè alterassin les seves declaracions a la Guàrdia Civil.

El pare del soldat mort, Juan José Jiménez, diu que menteix. De fet, els pares asseguren que la mort del seu fill no va ser un accident. A més, Juan José demana que els acusats perdin l’uniforme de l’exèrcit.


Mor un legionari mallorquí en unes maniobres amb foc real a Alacant


El legionari mallorquí mort en un camp de tir rebrà la creu al mèrit militar


Quatre comandaments i quatre legionaris processats per encobrir la mort d’Alejandro Jiménez

14/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris