Des d'avui i fins dia 20 de maig es podrà presentar, de forma presencial o telemàtica, la documentació del procés d'admissió
41En Martí i n’Anita són dos infants d’Inca que enguany han de començar l’escola. “Com a mare primerenca mai ningú no m’havia explicat com de tediós i angoixant és el procés d’escolarització d’un fill”, assegura Raquel Fernández, mare de n’Anita. “Hem anat a veure diverses escoles els dies de portes obertes, hem demanat consells a diversos mestres i educadors que tenim a prop i hem intentat fer càbales de quines possibilitats tenim d’entrar a l’escola que volem segons els nostres punts. El que més em preocupa és pensar en un pla b: les escoles públiques d’Inca tenen molta demanda i hem de tenir pensat què farem si enguany són molts els nins que han de començar l’escola”, reconeix Fernández.
Des d’avui i fins al 20 de maig es pot presentar, de forma presencial o telemàtica, tota la documentació del procés d’admissió. Malgrat tot, des de la Conselleria recomanen fer-ho preferentment per via telemàtica. En el cas d’admissió, dia 7 de juny se sabrà la puntuació provisional i a partir de l’endemà, dia 8 es podran fer les reclamacions que es considerin oportunes (del 8 al 10). Les llistes definitives es faran públiques dia 22 en el cas d’Infantil, Primària, Educació Especial i ESO (en el cas de Batxillerat s’avança a dia 15). A partir d’aleshores s’obrirà el període de matriculació, que en el cas d’Infantil (de 3 a 6 anys) com és el cas de n’Anita, serà dels dies 23 al 28 de juny.
L’escolarització consta de dos processos, el d’adscripció i el d’admissió. El procés d’adscripció és per a l’alumnat que acaba 6è de primària i 4t d’ESO i ha de continuar els seus estudis d’altres centres, adscrits al seu origen. El d’admissió és obert a tots els alumnes que s’incorporen al sistema educatiu o desitgen un canvi de centre.
Criteris de puntuació: el domicili de l’alumne passa a ser el domicili familiar
Entre les novetats més destacades d’enguany cal remarcar que el domicili passa a ser familiar. És a dir, a més d’entregar l’empadronament de l’alumne també s’ha d’entregar el d’un dels pares. En cas que hi hagi qualque discrepància entre les antiguitats de l’empadronament del progenitor i l’alumne, es tendrà en compte el més recent. La data d’expedició de tots dos certificats no ha de ser anterior a dos mesos abans de la presentació de la sol·licitud.
Com sempre, es prioritzarà els alumnes que tenguin germans al centre respecte els que els tenguin a d’altres centres adscrits. En cas d’empat, tombarà la balança els punts que dona el domicili familiar respecte al lloc de feina.
Més novetats
Entre les novetats del nou curs, cal destacar que comptarà amb dos centres que oferiran tant educació primària com secundària (CEIPIESO) a Palma: El CEIP Gabriel Vallseca i l’IES Aurora Picornell, i arribaran a 4 els centres d’aquesta tipologia a Balears.
El procés d’escolarització també preveu la nova distinció en el batxillerat artístic actual que a partir del proper curs es distribuirà entre dues vies: Arts plàstiques, imatge i disseny i Música i arts escèniques. Així les dues modalitats seran impartides a Mallorca als IES Berenguer d’Anoia, IES Joan Maria Thomas, IES Josep M. Llompart, IES Llucmajor i IES Mossen Alcover. Mentre que l’IES Calvià, l’IES Marratxí, l’IES Antoni Maura i el CC CIDE oferiran la via d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny.
A Menorca s’impartirà el de Arts plàstiques, imatge i disseny a l’Escola d’Art i el de Música i arts escèniques a l’IES Josep Maria Quadrado. A Eivissa, l’IES Quartó de Portmany oferirà les dues modalitats, mentre que l’Escola d’Art i l’IES Xarc la modalitat d’Arts plàstiques, imatge i disseny.
L'accidentat va ser evacuat amb traumatisme cranial i possible fractura de vèrtebres
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular