X

Atenció a aquest dimarts i dimecres: tempestes i ruixats

L’arribada d’un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera produirà un increment dels niguls i l’arribada de precipitacions

12/06/2023

Atenció a aquest dimarts i dimecres: tempestes i ruixats

Fotografia de Raul Garde aquest diumenge passat des de Maria de la Salut.

La setmana comença amb temps tranquil, amb sol, niguls prims i termòmetres per damunt dels 30 ºC a les Pitiüses i Mallorca. Però som a les portes d’un canvi de temps que deixarà ruixats i tempestes localment fortes dimarts capvespre i dimecres.

Niguls prims i ambient calorós

Aquest dilluns el sol s’imposarà arreu amb permís dels niguls prims, que travessaran el cel de les Balears al llarg de la jornada. No impediran que l’ambient sigui suau, propi de l’estiu, amb valors de temperatura entre els 27 ºC i els 32 ºC. A diferència del cap de setmana, no s’esperen niguls d’evolució a l’interior de Mallorca ni precipitacions.

Fotografia de Marga Perelló aquest diumenge des de Santa Eugènia.

Tornen les tempestes intenses

El temps assolellat no durarà gaire, s’anuncien canvis per aquest dimarts capvespre i dimecres. Responen a l’arribada d’un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera, que produirà un increment dels niguls i l’arribada de precipitacions. Dimarts poden afectar Mallorca i Eivissa en un primer moment, però a partir del capvespre de tard arribaran també a Menorca. Els ruixats seran localment forts i acompanyats de calabruix, amb tempesta.

La nit de dimarts a dimecres les tempestes seran igualment fortes, localitzades, sobretot, a zones de costa. Dimecres seguirà el temps insegur, amb una alternança de ruixats amb estones de sol. Com ha passat la resta de dies del mes de juny, les plogudes no seran generals sinó de caràcter local. Baixarà la temperatura entre 4 i 6ºC respecte dels valors del cap de setmana i la màxima no passarà de 25º C.

Temps més tranquil a partir de dijous

A partir de dijous s’allunyarà l’aire fred i  se’n van també les plogudes. Dijous a migdia encara pot créixer qualque nigul a l’interior de Mallorca que poden deixar qualque ruixat aïllat. Divendres i el cap de setmana desapareix la possibilitat de precipitacions i el sol s’imposarà en general. Pujarà també la temperatura i ho farà de manera progressiva fins a valors de 30-33º C a zones d’interior.

Mapa de símbols de la previsió del temps fins dijous.

Notícies relacionades >

12/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT