Comencen les oposicions de docents

Dijous a les persones

5.000 aspirants a les 1.144 places de professor de tots els nivells educatius es presentaren aquest dissabte a les oposicions que demà comencen a les Balears. Aquesta convocatòria correspon a la de l’any passat ajornada per la covid. Amb elles el govern vol reduir el nombre d’interins que hi ha als centres de les Illes. Calculen que quan s’adjudiquin aquestes 1.500 places la interinitat s’haurà reduit a un 28%.

Després de 2 anys d’estudiar, ara és el moment de demostrar tot allò que han après. La COVID-19 va suspendre les proves de l’any passat i enguany hi haurà un fort protocol sanitari.

S’han duplicat els llocs d’examen, enguany n’hi haurà 30. S’han creat 129 tribunals examinadors que tendran una ràtio mitjana de 40 aspirants cadascun.

La Conselleria d’Educació considera les oposicions com la millor manera d’abaixar la taxa d’interins de les Illes, que és una de les més elevades de tot l’estat i que després d’aquestes proves selectives se situarà en el 28%. Educació preveu que entre el 2022 i el 2024 es puguin oferir 2500 places més