Volodímir Zelenski ja ha reconegut que el seu país no podrà pertànyer a l'OTAN, una de les exigències de Rússia
Totalment destrossat. És com ha quedat un pis ubicat a prop dels bombardejos d’aquest dimecres a Kíiv. “Gràcies a Déu tenim sort que estam vius i sense ferides”, diu na Natalya, resident a l’immoble. Havien posat proteccions a les finestres, “però igualment”, explica, “han esclatat”. Al carrer, la situació és dantesca. Es repeteix el patró dels darrers dies: bombardejos a edificis residencials. Les bombes russes han destruït un edifici d’habitatges de 12 plantes, i també un d’adjacent de nou pisos. Hi ha almenys dos ferits. Els serveis d’emergència han hagut de socórrer moltes persones grans que es trobaven a la zona. “Com ens podem sentir?”, diu una veïnada de la zona. “Només vivim les nostres vides”, hi afegeix.
Els atacs s’han reproduït a Odessa i a unes altres cinc ciutats ucraïneses. A Khàrkiv, les autoritats locals diuen que ja han mort 500 persones en els 21 dies d’invasió russa.
Mentre s’intensifiquen els atacs, les delegacions russa i ucraïnesa es tornen a reunir aquest dimecres en una sisena ronda de negociacions. Tant per una part com per l’altra, s’han produït missatges que les converses avancen.
El president ucraïnès ha dit que les posicions són “més realistes”, però que es necessita més temps. Volodímir Zelenski ja ha reconegut que el seu país no podrà pertànyer a l’OTAN, una de les exigències de Rússia. Per la seva banda, Rússia diu que és a prop d’un acord amb Ucraïna en termes de seguretat. El portaveu del Kremlin ha dit que es discuteix una desmilitarització del país, que conservaria el seu propi exèrcit, però amb una situació de neutralitat similar a la de Suècia o Àustria.
Paral·lelament, avui se celebra una reunió de ministres de Defensa de l’OTAN a Brussel·les. El seu secretari general ha dit que l’Aliança Atlàntica té la responsabilitat d’assegurar que el conflicte no s’estén més enllà d’Ucraïna.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu