Copenhague%2C+la+ciutat+m%C3%A9s+feli%C3%A7+del+m%C3%B3n

15 01 2024

Copenhague, la ciutat més feliç del món

La presentadora Inès Mateu arriba a Copenhaguen per conèixer com és la vida dels illencs que viuen a aquesta ciutat de contrastos. Allà s’embarcarà en un viatge fascinant per explorar la cultura, els costums i l’estil de vida d’aquests balears que han estat adoptats per la capital de Dinamarca.

No et perdis aquest capítol i mira’l al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/play/tv/illencspelmon/t1e9

Coneixerem a en Martí, un palmesà del barri de Son Sardina que porta 48 anys fent feina a Copenhaguen. Se’n va anar per aprendre idiomes i es va quedar. Allà es va fer pioner en les tapes i les paelles a Escandinàvia, i es va especialitzar en cuina de peix i marisc a la seva empresa de càtering. Amb ell podrem gaudir de la preparació de una caldereta a Copenhague.

Visitarem a na Cristina, una eivissenca que fa feina a l’Edifici de Nacions Unides, tractant la salut sexual i reproductiva, drets de les dones, campanyes contra el matrimoni infantil o contra la mutilació femenina. Va arribar a Dinamarca per un any i ja porta 11. Enyora sobre tot el clima i la gent, ja que a Copenhaguen els hiverns són foscos i grisos.

Amb na Lluïsa, una manacorina de 23 anys que estudia un màster en enginyeria farmacèutica, coneixerem com és la vida dels joves a la capital danesa, que estudien al mateix temps que tenen una feina per pagar-se els estudis i la seva estància.

Per últim, coneixerem a Toni, l’alaiorenc que va arribar fa 6 anys per fer feina com a dissenyador de microxips. Molt integrat a la ciutat, la seva al·lota és danesa i pensa que són una gent molt integradora i respectuosa.

Amb ells descobrirem els llocs més interesants i visitats de Dinamarca, com ara l’escultura de bronze “La Sireneta” o Christiania, coneguda com “La Ciutat sense Llei”. Un recorregut únic per Copenhaguen de la mà d’Inès Mateu i els balears que resideixen a la capital de Copenhaguen.