COPRODUCCIÓ IB3
‘Pròximament últims dies’, de Miguel Eek s’estrena a la SEMINCI de Valladolid

EPRTVIB informa

IB3 coprodueix aquest documental que mostra la lluita per la supervivència de CineCiutat

La pel·lícula, que mostra la lluita per la supervivència de CineCiutat, tindrà la seva estrena mundial a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid el pròxim 28 d’octubre.

Un any després de l’èxit de Ciutat dels morts – també coproduïda per IB3 (premi Ciutat de Palma 2019, Millor Documental i Millor Guió en els premis Mallorca de Cinema), el director Miguel Eek torna al circuit internacional de festivals amb la seva última pel·lícula Pròximament últims dies sobre l’emblemàtic cinema CineCiutat.

El documental segueix els treballadors d’aquest cinema alternatiu en la seva lluita per sobreviure enfront dels enormes problemes econòmics i tècnics en un panorama de gran incertesa agreujat per la COVID-19. Javi, Miguel, Vero o Miguel Ángel són algunes de les persones que cada dia lluiten per no deixar assecar aquest oasi cinèfil. Però les grans dificultats econòmiques, l’esgotament de l’equip, la crisi d’espectadors i socis i l’envelliment del cinema els obliga a enfrontar-se a la situació més complexa de la seva història.

CineCiutat es debat avui entre sobreviure o tancar les portes definitivament. “La idea de veure aquests cinemes tancats és comparable a la demolició d’un santuari per a tots aquells que sublimem l’experiència cinematogràfica en sala”.

Durant dos anys, es van gravar més de 400 hores de metratge, capturant les dificultats del cinema, però també la històrica i mediàtica campanya de micromecenatge “Salvem CineCiutat” que va batre tots els rècords en recaptar més de 30.000 euros en 24 hores.

L’estrena mundial tindrà lloc en la 65a Edició de SEMINCI (Valladolid), un dels més històrics festivals de cinema internacional d’Espanya, el pròxim dimecres 28 d’octubre dins de la secció DOC Espanya juntament amb altres 13 títols que competiran pel premi dotat amb 6.000 euros per al realitzador.

Aquest documental és una producció de Mosaic en coproducció amb IB3, amb el suport de l’Institut d’Indústries Culturals i el Consell de Mallorca.