societat

Darrers passatgers que viatgen sense PCR

A partir de demà tot canvia i serà obligatori arribar a les Balears amb un test PCR fet a la ciutat d'origen


Gentada de residents a les Balears i a les Illes Canàries a Madrid, que avui matí han acudit a un dels laboratoris amb conveni amb els Governs autonòmics perquè els seus ciutadans es fessin la prova PCR. La cua feia la volta a la illeta de cases i el centre, fins i tot, ha hagut d’ampliar l’horari perquè la gent no quedàs sense fer-se el test.

Cap de setmana previ a Nadal i, per tant, un dels dies amb més trànsit aeri als aeroports de les Balears, 242 moviments en total. Molts passatgers, però ja que hi ha manco vols, no s’han vist aglomeracions als aeròdroms. I avui darrer dia per viatjar a les illes sense l’obligació de fer-se un test PCR.

Ha estat casualitat per a la majoria dels passatgers procedents Madrid i Barcelona. Tenien el vol programat per avui a Palma, per tant, no s’han hagut de fer la prova PCR, 72 hores abans de volar a les Illes. Però n’hi ha que per responsabilitat o per estar més tranquil aquests dies amb la família, sí que s’han fet el test a la ciutat on viuen. Algun passatger però, sí que ha preferit canviar el vol.

A Eivissa moltes connexions aèries sobretot amb la Comunitat Valenciana, que ja ha aprovat el tancament perimetral fins dia 15 de gener. Per tant només poden tornar a casa els residents d’aquesta regió. Avui molts viatgen a la península, tornen a casa per passar les festes amb la família.

A partir de demà tot canvia, obligatori arribar a les Balears amb un test PCR fet a la ciutat d’origen. N’estan exempts els residents a Andalusia, Múrcia, Ceuta i les Canàries. Són territoris que en les dues darreres setmanes la incidència acumulada de casos de coronavirus ha estat inferior als 150 per cada 100.000 habitats.

I pel que fa als residents Balears tenen diferents opcions: fer-se una prova PCR 72 hores abans, en algun dels centres habilitats per la conselleria de Salut. Aquest test també se’l poden fer fins a 48 hores després d’arribar a les Illes. Una altra opció és sotmetre’s a un test ràpid d’antígens a l’arribada a l’aeroport o passar una quarantena de 10 dies als seus domicilis si no es troben bé.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Atenció a la Cronicitat demana a Salut que els grans immunitzats dels geriàtrics puguin sortir a veure familiars

La subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, critica que Salut no ha fet cap estudi sobre com la pandèmia...

Armengol promet 3,9 milions en ajudes a Menorca per als restauradors i altres sectors productius

Pime insisteix a Armengol que els plans de vacunació prioritzin als treballadors de les empreses turístiques

Els vesins des Mercadal protesten pel mal funcionament del centre de salut del municipi

Es queixen de la lentitud de l'atenció telefònica i que se'ls derivi al centre Es Banyer

Condemnen a 13 anys i 3 mesos l’home que va intentar matar la seva dona a Ciutadella

Li va clavar cin ganivetades però un veí va intervenir per aturar l'agressió