X

Llargues coes a un dels laboratoris de Madrid on es fan PCR gratuïtes per tornar a les Illes

És un dels pocs centres que obre dissabte matí

19/12/2020

Redacció

Centenars de persones han fet coa aquest matí a Madrid a un dels laboratoris amb què el Govern balear i el Govern de les Illes Canàries tenen un conveni perquè els seus ciutadans es facin les proves PCR gratuïtes abans de tornar a les Illes per Nadal. Aquest dissabte matí la coa donava la volta a la cruïlla, i l’horari de 8.30 a 10.30 s’ha hagut d’ampliar fins a les 12 del migdia. Hi havia gent que des de les 7 del matí ja esperava al carrer.

És el cas de na Judith Sansó, mallorquina resident a Madrid, que ha explicat que ha hagut de fer coa des de les 8h del matí i que a les 11h encara no l’havien atès.

LA SITUACIÓ DELS CENTRES A BARCELONA:

Pels qui s’han volgut fer la prova PCR en origen no ha estat fàcil. A Barcelona, en un primer moment, només hi havia dos centres per fer-se-la. I els primers dies ja es van saturar.

Tant en Pep com el seu germà varen aconseguir cita. El primer dia varen arribar a fer 29 telefonades que no varen obtenir resposta. Dies després, el Govern va ampliar més centres.

“Ens varen dir que hi havia 4 centres més per fer-nos-les, però el punt negatiu era que era només al matí. Si no t’ho pots muntar, et quedes sense”, diu en Pep Molina, mallorquí resident a Barcelona.

Una altra dificultat és que, per exemple, si es viatja un dilluns, només es pot fer la prova divendres perquè els caps de setmana donen resultats, però no es realitzen proves.

Manco sort ha tingut na Neus Riera, que finalment ha decidit fer-se la prova d’antígens a l’aeroport. “Vaig estar trucant. En un primer moment em varen dir que encara no s’havia fet efectiu el conveni. L’endemà vaig tenir molts de problemes perquè m’agafessin el telèfon i, a més, els horaris d’aquests centres eren molt reduïts”, explica na Neus.

El punt més saturat ha estat Barcelona. Per sort, s’han incrementat els centres també a la resta de la península. S’ha passat dels 67 inicials a 222, amb una expansió important a Catalunya, on es passa de 2 a 15 centres.

Si no s’ha trobat cita, també hi ha la possibilitat de fer-se-la en arribar, amb el compromís de mantenir una quarantena.

19/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris