DE TOT COLOR
L’emigració balear a l’Uruguai

Dijous a les 20h

Aquesta setmana i la vinent, Ferran Vallès ens parla de l’emigració balear a l’Uruguai. Ha conegut de primera mà aquest país i ha visitat i conegut alguns dels descendents de mallorquins. Seran dos programes dedicats a conèixer els descendents balears – principalment valldemossins – que viuen a l’Uruguai.

En aquest programa coneixerem les veus dels següents convidats:

Carlos Ensenyat, net de balears que viu a l’Uruguai i visita l’illa sempre que pot. Creu que la descendència va en funció del que sentim i ell se sent mallorquí.

Tomàs Torres, fill de balears que varen emigrar a l’Uruguai. Entén i xerra un poc de català. Sempre que pot torna a l’illa i queda a la casa que encara conserva a Valldemossa.

També coneixem a tres persones més de diferents llocs de les Illes Balears: Cata Torres (Valldemossa), Alicia Cirtori Torres (Eivissa) i Juan Antonio Bordoy (Esporles).

Aquesta és la segona part dels dos capítols que dedicarà ‘De Tot color’ a l’Uruguai.

Ferran Vallès s’ha desplaçat fins a Valldemossa per conèixer de primera mà com els valldemossins recorden o coneixen la història d’alguns uruguaians que varen partir del país i varen tornar.

Han pogut parlar amb gent que viu a l’Uruguai i té les seves arrels vinculades a les Balears, gent que viu a les Illes i comparteixen la història de familiars o coneguts que varen anar en aquest continent tan pròsper en una època de crisi a Espanya, i gent que va venir de l’Uruguai a les Illes i que avui dia viuen l’experiència contrària, la d’immigrant uruguaià a les Balears.

Podeu sentir aquest programa a les sintonies d’IB3 Ràdio a partir de les 20.00 h: Mallorca (106.8), Menorca (88.6) i Eivissa i Formentera (93.7).

També el podeu seguir digitalment a la ràdio en línia “En Directe”.

I recuperar els programes emesos a La Carta a DeTotColor