DESCONEGUTS%3A+%E2%80%98Mateu+Mir%2C+etern+retorn%E2%80%99%2C+una+vida+excepcional

Dimecres a les 21.30

DESCONEGUTS: ‘Mateu Mir, etern retorn’, una vida excepcional

‘Mateu Mir, etern retorn’ també conegut com Mateïto, és la història d’un home decidit i audaç, que va anar a fer fortuna i que va acabar vivint una vida absolutament intensa i cinematogràfica.

Com molts joves que habitaven a la Mallorca de dels inicis del segle XX, Mateu Mir volia partir a fer fortuna i veure món, i ho va aconseguir, perquè des que va sortir de l’illa, la seva vida va estar plena de canvis, emocions, riscos i apostes: va explotar un negoci de passejos en barca a Cuba, va fer política, va conèixer Al Capone, va fer tot tipus de feines als Estats Units, va ser empresonat una vegada va tornar a terres cubanes; durant el temps que va estar empresonat no va delatar ningú, i per això, se’l va fer president honorífic durant 5 dies, va haver d’escapar i va travessar l’atlàntic amagat dins un bidó fins arribar a Lisboa… i finalment, va aconseguir tornar a Mallorca… Totes les anècdotes i històries que un pugui imaginar és tot allò que va viure.

Mateu Mir Mateïto va partir, va recórrer món, i va tornar a l’illa de la calma; amb les butxaques buides, però amb el cap ple de records, l’ànima plena d’experiències i una vida viscuda excepcional.

La sèrie Desconeguts, una producció de MNStudios dirigida per Lluís Prieto, narra la història de vivències de pel·lícula desconegudes per al públic en general, però que han succeït molt a prop, a la nostra terra, a les nostres Illes, al nostre entorn.

‘Mateu Mir, etern retorn’ s’estrena aquest dimecres 29 de març a les 21.30 hores a IB3 TV.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #DesconegutsIB3. Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe, i també el podreu veure al servei “A la carta”.