Els enganyava amb unes condicions laborals que, una vegada els treballadors començaven a fer feina, eren empitjorades substancialment
17Un empresari de 56 anys ha estat detingut per la Policia Nacional a Manacor acusat de delictes contra els drets dels treballadors, vexacions, violació de domicili i apropiació indeguda.
El cos policial ha detallat aquest dimecres en un comunicat que va iniciar una recerca sobre un empresari per la suposada comissió de diversos delictes contra els drets dels treballadors en establiments d’hosteleria i alimentació a la zona de Manacor i el Llevant. Això després de rebre diverses denúncies contra l’ara detingut per part d’antics treballadors, que asseguraven que el seu cap s’aprofitava d’ells amb enganys, i causant-los perjudicis importants.
L’ocupador, per tal de convèncer els seus futurs empleats, oferia unes condicions laborals molt beneficioses per als treballadors, com ara sous elevats, manutenció i allotjament. Una vegada començaven a treballar, l’empresari prolongava les jornades laborals dels empleats fins a les 12 hores diàries. A més, segons la Policia, lliuraven només un dia al mes, i no cobraven les nòmines a finals de mes ni eren donats d’alta a la seguretat social.
En cas que els empleats es negassin a continuar treballant, eren increpats pel responsable i acomiadats, i també es quedaven sense allotjament, ja que alguns dels treballadors residien en habitacions de l’edifici d’un dels restaurants de l’empresari.
Segons la Policia, en la majoria dels casos els treballadors varen denunciar haver rebut durant les seves jornades laborals insults, espitjades i actituds violentes, com el llançament d’objectes al sòl, crits i mals gestos per part de l’empresari.
En una nota, la Policia ha explicat que una de les treballadores va arribar a treballar 14 hores diàries i que, posteriorment, va haver de servir el menjar a la resta d’empleats, així com netejar el pis en què residia l’empresari. Aquesta dona també hauria sofert assetjament en l’àmbit laboral, essent acomiadada sense haver cobrat la nòmina i sense haver estat donada d’alta a la seguretat social.
El Subgrup Operatiu d’Estrangers de la Policia Nacional conclou en la seva recerca que l’empresari cercava perfils de persones en situacions econòmicament delicades i en situació irregular al país, de manera que els oferia condicions laborals i, una vegada dins l’empresa, depenien totalment de l’ocupador, moment que aquest aprofitava per canviar les condicions laborals.
A més, durant el transcurs de la recerca, el cos policial va comprovar que l’investigat havia estat denunciat en la Prefectura de Palma per part d’una galeria d’art per l’apropiació indeguda d’una sèrie de quadres, per un valor que ascendia a uns 10.000 euros.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular