Dilluns+4+de+mar%C3%A7%2C+arriben+noves+cares+a+IB3

EPRTVIB informa

Dilluns 4 de març, arriben noves cares a IB3

Es reforça la informació i l’entreteniment

La periodista Antònia Ferrer presentarà el nou informatiu matinal, de dilluns a divendres a partir de les 8.30 h

Xisco Umbert i Toni Rigo tornen a IB3 per presentar Cinc Dies

Marta Montoya, nova presentadora de l’IB3Notícies Migdia amb Joan Martí Mir

El magazín Al Dia d’IB3 Ràdio estrena noves veus: Marta Garau i Jaume Noguera

L’Aviador, amb Rafel Gallego, el nou programa cultural d’IB3 Ràdio

A partir del pròxim dilluns 4 de març, IB3 obri una nova finestra a la informació i l’actualitat amb l’IB3Notícies Matí presentat per Antònia Ferrer Nadal, amb Joan Mut a l’edició i Ángel Mirallas a la coordinació. Cada dia, de dilluns a divendres, des de les 8.30 i fins a les 10.00 hores, l’equip dels serveis informatius oferirà un resum de les notícies més destacades i les claus de la jornada que comença. Una primera edició informativa per fer una repassada ràpida i rigorosa de l’actualitat del dia perquè els ciutadans de les Illes Balears puguin tenir els principals titulars del que passa a l’arxipèlag sense deixar de banda Espanya i el món. Aquest primer informatiu oferirà informació de servei, el temps, el trànsit i les previsions i protagonistes de l’actualitat.

A partir de les 10.00 hores, a IB3 Televisió agafa el relleu Al Dia, el magazín radiofònic matinal que comença a les 9.00 i que de 10 a 12 s’emetrà de manera simultània per ràdio i televisió. Marta Garau i Jaume Noguera són les dures cares, ben reconegudes per l’audiència, que encapçalen aquesta nova etapa i fan el bot a la ràdio matinal després de compartir plató els horabaixes dels darrers anys al programa Cinc Dies.

L’IB3Notícies Migdia incorpora una nova professional a plató a partir d’aquest dilluns. La periodista manacorina, Marta Montoya, entra a formar duet amb el ferrerienc Joan Martí Mir, tots els migdies, de dilluns a divendres, a partir de les 14.00 en l’espai líder d’audiència en la seva franja a les Illes Balears. Montoya, fins ara a l’equip d’esports, enceta una nova etapa en la informació generalista per aportar més dinamisme i una nova mirada a l’actualitat.

Les novetats arriben també a l’espai d‘El Temps amb l’equip de meteoròlegs d’IB3: Xesca Cifre, Miquel Salamanca, Marc Caldentey, Dani Capó i Tomàs Salom. Després de l’IB3Notícies Migdia arribarà un renovat espai d’El Temps que augmenta la seva durada, passa a 15 minuts, i en el qual s’oferirà una informació més detallada i acurada de la previsió meteorològica de totes les illes. Aquest nou espai amplia continguts amb més dades, més connexions i més imatges per acostar amb rigor i anàlisi la situació meteorològica als espectadors, oients i usuaris.

Els horabaixes d’IB3 també estrenen novetats. El periodista serverí Xisco Umbert torna a IB3 després de 14 anys com a corresponsal d’Informativos Telecinco a les Illes Balears, per dirigir i presentar el Cinc Dies. Umbert s’hi incorpora per encapçalar l’equip ja existent i suma també un altre rostre molt conegut d’IB3, el periodista palmesà Toni Rigo que torna a la que va ser ca seva després de tres anys a Madrid on ha participat en diferents projectes a Telemadrid, Mediaset i Televisió Espanyola. Xisco Umbert i Toni Rigo compartiran plató amb l’equip de presentadors i reporters que formen el Cinc Dies i pretenen aportar una nova mirada a l’actualitat i l’entreteniment.

A IB3 Ràdio les novetats, a banda de les noves veus d’Al Dia, arriben també els horabaixes amb Rafel Gallego i Mònica Borràs. El periodista i dramaturg Rafa Gallego dirigeix L’Aviador, un programa temàtic, d’àmbit cultural que pretén repassar cada dia, de dilluns a divendres i durant una hora, l’actualitat cultural i d’oci de les Illes Balears. L’Aviador posarà especial atenció a les propostes i creacions de les illes sense deixar d’observar el que passa més enllà de l’arxipèlag. A L’Aviador s’embarca també Mònica Borràs, fins ara al capdavant del programa dels caps de setmana La Gran Vida.

Amb l’arribada de L’Aviador, la periodista Anna de la Salud, fins ara al capdavant de Els Entusiastes, passa a fer-se càrrec del magazín matinal dels caps de setmana La Gran Vida. Dissabtes i diumenges, de 9.00 a 12.00 el programa oferirà tot un seguit de propostes centrades en l’actualitat, la cultura i els esdeveniments més rellevants que tenen lloc a l’arxipèlag.

Els nous presentadors

Antònia Ferrer Nadal (Palma)
Periodista amb més de vint anys d’experiència professional en diferents mitjans de comunicació. Després de dirigir i presentar els informatius de Canal 4, s’incorpora a IB3 el 2005, en el moment de la seva creació, i ha estat fins ara cap de secció de Política dels Serveis Informatius. Ha presentat diferents edicions informatives, conduït entrevistes i programes electorals i és la veu de les narracions institucionals de la cadena.

Marta Montoya (Manacor, 1992)
Graduada en Periodisme pel CESAG (Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez). La seva experiència professional ha estat sempre lligada a IB3 on ha format part de la redacció d’Esports d’IB3 Ràdio durant cinc anys i des de 2022 s’incorpora a la redacció d’Esports d’IB3 Televisió on ha cobert tot tipus d’esdeveniments esportius dels clubs i esportistes illencs.

Joan Martí Mir (Ferreries, 1975).
Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i en Filologia Hispànica per la UdL (Universitat de Lleida). Amb prop de 30 anys d’experiència professional, des del 2005 està vinculat a IB3 a l’àrea d’Esports on ha presentat diferents edicions. Des de novembre de 2022 presenta l’IB3Notícies Migdia. A IB3 Ràdio ha conduït el programa esportiu Feim Kilòmetres des del 2016. També ha dirigit diversos documentals com Acorats, crònica d’un fenomen, Bocca Chiusa, història d’un silenci i recentment Cossiers d’Algaida, abans i sempre.

Xisco Umbert González (Son Servera, 1976)
Estudia Periodisme a la UPSA (Universitat Pontifícia de Salamanca). La seva carrera professional comença fa més de 20 anys, primer a COPE Mallorca, després al Centre Territorial de TVE a Balears i a partir del 2005, a IB3 on s’incorpora amb el naixement de la radiotelevisió autonòmica. Després d’un període a Ona Mallorca, des de fa 14 anys ha estat corresponsal i delegat d’Informativos Telecinco a les Illes Balears. En aquest temps també ha format part de l’equip del Cinc Dies com a col·laborador i ha dirigit el programa El meu racó favorit presentat per Llum Barrera per IB3. Actualment és professor de Periodisme Televisiu al CESAG.

Toni Rigo (Palma, 1994)
Graduat en Periodisme per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). La seva trajectòria professional comença fa més de 9 anys a Barcelona amb cobertures per Informativos Telecinco i Noticias Cuatro. Després s’incorpora a IB3 amb l’inici del programa Cinc Dies com a reporter. Més tard fa el bot a Madrid per presentar el magazín Juntos a Telemadrid. Ja a la capital ha participat en diferents projectes televisius per a Televisió Espanyola, Telecinco i Cuatro. La seva darrera experiència ha estat en l’àmbit dels succeïts amb cobertures internacionals com a reporter per al programa Código 10, de Cuatro.

Marta Garau (Palma, 1979)
Llicenciada en Belles Arts però dedicada al periodisme tota la seva trajectòria professional, amb més de 20 anys com a locutora professional. La seva veu forma part de molts anuncis, documentals i falques publicitàries. La seva trajectòria a la ràdio comença a Onda Cero Mallorca. Després d’anys de feina a Madrid, torna a les Illes Balears per fer de reportera a distints programes d’IB3 com Primera línia, Cada dia i Dues Voltes. Els darrers 7 anys ha estat al capdavant del programa Cinc Dies.

Rafel Gallego (Madrid, 1975)
Periodista i dramaturg. Tres dècades exercint de periodista a bona part dels mitjans audiovisuals i escrits de les Illes Balears i a distintes institucions. Des de fa més de 10 anys compagina el periodisme amb l’escriptura teatral. A IB3 ha desenvolupat diversos projectes: entre 2007 i 2009 va presentar En Obert i Caires. El 2009 va arribar a IB3 Ràdio per, primer, fer Planisferi 22 i, després, dirigir els informatius de la cadena. Al 2016 va tornar a IB3 Ràdio per dirigir i presentar Al Dia durant 5 anys. Com a dramaturg ha estrenat una vintena d’obres com Kelly, Fake o La Malconenta, entre d’altres. Actualment, a més, s’encarrega de les cròniques teatrals a Diario de Mallorca.