%E2%80%9CTorrell%C3%B3%2C+davant+la+c%C3%A0mera%E2%80%9D%2C+un+documental+sobre+el+fotoperiodista

03 05 2024

“Torrelló, davant la càmera”, un documental sobre el fotoperiodista

Produït per IB3 en col·laboració amb MOM Works

Un documental sobre el fotoperiodista creador d’imatges memorables de l’illa

IB3 estrena ‘Torrelló, davant la càmera’. El documental, dirigit per Marta Hierro i Núria Abad, és una producció d’IB3, en col·laboració amb MOM Works. Torrelló és autor d’algunes de les fotografies més memorables de l’illa, realitzades durant els quaranta anys que va treballar al Diario de Mallorca.

‘Torrelló, davant la càmera’ és una història del pas del temps, de l’evolució del fotoperiodisme i de la manera com ha canviat Mallorca en les darreres dècades.

Per a alguns, Torrelló és un dels millors fotoperiodistes del món. Amb només tretze anys va començar a treballar de mosso a Casa Planas, el gran referent de la fotografia a Mallorca. Però, tot d’una, va voler aprendre a fotografiar i a revelar. Els caps de setmana li deixaven una càmera, i ell practicava al seu barri, la Soledat. D’allà són algunes de les seves fotos més conegudes: properes, sinceres, amb una mirada que ja no existeix. Torrelló es va independitzar prest i va crear el seu propi estudi, però el 1963 va començar a fer feina al Diario de Mallorca i es va convertir en una de les millors mirades del periodisme fotogràfic, des d’un punt de vista universal.

Famosos, infants desconeguts, jugadors de futbol, manifestants, guàrdies civils, reis i prínceps… tothom va passar per la càmera de Torrelló. Les seves fotografies mostren el que passa a la gent, el que pensa, el seu context i el punt de vista del fotògraf.

El documental inclou entrevistes amb Torrelló, antics companys de feina i especialistes en fotoperiodisme, i analitza algunes de les seves fotografies, fixant-se en allò que les fa màgiques: els gestos, el punt de vista, el moviment intern, etc. Tot des d’un punt de vista optimista, que trasllada l’espectador a dècades antigues, quan els carrers, Ciutat i els pobles de Mallorca tenien un aspecte molt diferent de l’actual.

Recupera el documental al nostre servei IB3 a la carta: