Què és Bon Dia Televisió?

Bon Dia Televisió és la nova plataforma digital de continguts audiovisuals d’arreu dels territoris de l’àmbit lingüístic català.

En un marc global en què internet s'ha convertit en la font habitual de consum audiovisual, assistim, per una banda, a la globalització de les fórmules televisives i, per l'altra, a la necessitat de la ciutadania de disposar i consumir productes que els acosten a la seva realitat més immediata.

Bon Dia TV pretén establir sinergies amb les televisions de proximitat – cada vegada més presents en l’entorn digital-, aprofitar els recursos i enfortir l'espai català de comunicació per facilitar la producció i circulació de productes audiovisuals.

En una societat de la informació cada vegada més interconnectada, els mitjans tenen un paper primordial en la preservació de les identitats locals dels ciutadans que busquen la proximitat cultural i la seva pròpia identificació en l'espai comunicatiu global.

És per aquest motiu que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) crea Bon Dia TV.

Un model basat en una relació des de la plena igualtat de cadascuna de les parts del projecte. Una plataforma digital que emet continguts de les dues televisions per tal de crear un sentiment de proximitat en què puguem reconèixer que tenim més afinitats que diferències, interessos comuns i una llengua que es manifesta en diferents variants segons el territori.

La programació té un marcat caràcter social i cultural i està conformada per documentals, sèries, llargmetratges, programes de viatges, cuina, literatura, cultura, ciència, tradicions i esports.