Directiva+%28UE%29+2015%2F2302%2C+el+petit+remei+pels+hotelers+que+protegeix+els+consumidors

Directiva (UE) 2015/2302, el petit remei pels hotelers que protegeix els consumidors

Els hotelers de Mallorca continuen cercant quedar tranquils que cobraran de les asseguradores o consorcis asseguradors l’estada dels turistes de Thomas Cook als quals la fallida agafà de ple en les seves vacacions. Avui, la Federació Hotelera els ha convocat a una jornada informativa amb els seus bufets d’advocats. Això després que tant l’assegurador britànnic Atol com l’alemanya Zurich han volgut tranquil·litar aquests dies els hotels recordant-los que els cobriran però instant-los també a què no cobrin directament als clients.

Recordem que, en aquest cas, els hotelers es beneficien de la directiva europea (UE) 2015/2302 creada amb la idea de garantir el cobriment de les despeses dels viatgers que puguin quedar desamparats precisament per una situació com la provocada per Thomas Cook. Viatge combinat vol dir paquet turístic, que és el tipus de producte amb que viatjava la pràctica totalitat del turista de Thomas Cook. El cas és veure que entén cada país d’origen d’aquests turistes per paquet turístic. Mónica Julve, advocada del bufet Monlex que assessora la FEHM, ha explicat a la sortida de la reunió d’avui migdia amb els associats de la federació hotelera que en el cas del Regne Unit es considera paquet el producte que inclou el transport mentre que en el cas d’Alemanya no fa falta el desplaçament, tan sols que inclogui un o dos serveis extra, per exemple excursions.

Tancament prematur d’hotels

La Federació Hotelera de Mallorca diu que té constància de 9 establiments associats que tancaran abans d’hora per mor de la fallida. És una xifra que segons altres fonts consultades és superior. Només a la zona hotelera de Cala Millora – Sa Coma, aquesta setmana tancaran prematurament – tres setmanes abans del previst inicialment- set hotels. La resta continuarà oberta. “Els hotels que queden oberts han començat a treballar cada vegada més, s’està recuperant una part petita del buit deixat per Thomas Cook. Evidentment però, l’ocupació, que no coneixerem fins a final de mes, es ressentirà un poc”, ha explicat José Marcial, president executiu de l’associació hotelera de Cala Millor -Sa Coma.