X

Discriminació per ser LGTBI a la feina, la família o l’escola: es denuncien manco del 10% dels casos

Ben Amics lliga l'augment de les agressions per homofòbia al creixement del discurs d'odi amb la ultradreta

28/06/2023

Discriminació per ser LGTBI a la feina, la família o l’escola: es denuncien manco del 10%25 dels casos

Bandera identificadora del moviment LGTBI+ penjada a la façana de Cort aquest dimarts (Foto Premsa Cort)

El 70% de les lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals admet haver estat discriminat per la seva condició sexual. Són molt pocs, però, els que han presentat denúncia —s’estima que manco del 10% dels casos; només 10 episodis d’LGTBI Fòbia judicialitzats en un any (M. de l’Interior). El motiu és que la majoria es donen en l’entorn més pròxim de les víctimes, segons Ben Amics, que atribueix l’augment d’agressions homòfobes i delictes contra la identitat sexual al discurs d’odi de l’extrema dreta que “tira als fems totes les persones LGTBI i promou la impunitat dels agressors”, en paraules del seu vicepresident, Jan Gómez. Al·ludeix a la lona de campanya de Vox que la Junta Electoral Central ha manat retirar d’una cèntrica façana madrilenya.

Dia de l’Orgull

Arreu de les Balears s’han programat per avui manifestacions i marxes ciutadanes amb motiu del dia de l’Orgull LGTBI+. S’hi reivindicarà el blindatge dels drets assolits les darreres dècades davant els canvis en el mapa institucional. El lema és ‘Som la lluita resilient, ni un pas enrere’. “Encara que governi la dreta, l’extrema dreta o totes dues juntes, no permetrem cap retrocés en matèria LGTBI ni molt manco de la seva visibilitat als municipis del nostre territori”, ha exposat Gómez hores després que PP i Vox han votat en contra de penjar la bandera amb l’arc de Sant Martí al Parlament. No gaire enfora, a la façana de l’Ajuntament de Palma, on governen els populars, sí s’ha penjat en “reconeixement” de “tots” els drets i les llibertats del col·lectiu i per recordar que Cort “sempre hi ha estat al costat i ho continuarà fent”, ha comunicat l’entitat municipal.

A Eivissa, es llegirà el manifest a les 12 del migdia a la plaça d’Espanya de Santa Eulària des Riu. A Palma, a les 18 h, hi haurà una manifestació que començarà al passeig del Born i marxarà fins el Parc de Ses Estacions per les Avingudes, que es tancaran al trànsit. A Menorca, la concentració està convocada a les 20 h a la plaça de la Constitució de Maó.

Dispositiu Palma

Durant la manifestació de l’Orgull, la Policia Local de Palma tancarà al trànsit rodat al Born i el Passeig Mallorca (sentit Jaume III), a més dels vials de circulació en sentit cap a la plaça d’Espanya de Via Alemanya, Comte Sallent, Gran i General Consell i Alexandre Rosselló, així com als carrers d’accés. L’EMT desviarà igualment el recorregut de les 24 línies afectades per la marxa dels manifestants.

Façana del Palau Reial de Palma, seu del Consell, avui amb les banderes LGTBI i la geganta que representa la Reina Esclaramunda amb el mateix símbol

Notícies relacionades >

28/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT