DOCUMENTAL
El misteri de les taules investiga l’origen dels monuments menorquins

Dissabte a les 19.25

Aquest dissabte horabaixa, IB3 Televisió emet el documental El misteri de les taules, una producció que exposa les diferents teories sobre la construcció, la finalitat i el significat de les taules menorquines.

La taula és misteri de l’antiguitat. És un gran monòlit coronat per una pedra capitell en forma de T, considerat objecte d’adoració i peça principal de prehistòrics recintes religiosos que encara avui continua fascinant a tots els que la visiten.

A qui es venerava? Quina relació podien tenir aquests santuaris amb d’altres de l’antic món mediterrani? Qui va ser Margaret Murray i quin paper tenien les dones en els primitius rituals pagans? Hi ha vincles entre les taules i les troballes a les coves de Menorca?

El Misteri de les taules, vol donar respostes a algunes d’aquestes preguntes o almenys donar pistes i diferents visions mitjançant el testimoni dels seus personatges.

Dirigit per Alexis Racionero, al documental hi participen: Michael Hoskins, Lluis Plantalamor, Peter Hochsieder, Elena Sintes, Martí Carbonell, Margarita Orfila, Joana Gual, Simó Gornés, Mark von Strydonk, Pere Arnau i Joan Carles de Nicolás.

El misteri de les taules s’emetrà dissabte a les 19.25 h a IB3 Televisió.