DOCUMENTAL%3A+IB3+Televisi%C3%B3+estrena+%E2%80%98Mallorca%2C+la+paret+desitjada%E2%80%99

07 12 2021

DOCUMENTAL: IB3 Televisió estrena ‘Mallorca, la paret desitjada’

La televisió pública de les Illes Balears estrenarà el pròxim divendres a les 22.15 hores el documental Mallorca, la paret desitjada.

Les muntanyes mallorquines són una gran atracció per als escaladors d’arreu del món. Grans referents com els germans Pou, Chris Sharma i Alex Txikon en parlen meravelles. És un paradís tant per l’escalada esportiva com per al psicobloc.

El documental Mallorca, la paret desitjada ofereix imatges espectaculars i vertiginoses d’aquest esport i analitza amb alguns dels millors escaladors del món i també amb altres de locals, com Neus Colom i Joan Riera, què té d’especial l’illa per ser un reclam tan important per a tots ells.

 

També aborda la feina altruista i impagable dels equipadors i reequipadors de vies, com Carles Raimundo, sense els quals aquest esport no seria possible.

El documental serveix, alhora, d’homenatge per a Miquel Riera, precursor del psicobloc, que va morir l’any 2019 víctima d’un càncer.

Finalment, Mallorca, la paret desitjada planteja la situació en què es troba actualment l’escalada a la Serra de Tramuntana. La zona té una especial protecció per ser un paratge natural protegit. Alguns escaladors se senten perseguits a l’hora de practicar el seu esport, però la Conselleria de Medi Ambient defensa la necessitat de preservar el paratge.