DOCUMENTAL%3A+%E2%80%98Qu%C3%A8+noms%2C+Andreu+Vidal%3F%E2%80%99

20 01 2020

DOCUMENTAL: ‘Què noms, Andreu Vidal?’

IB3 Televisió estrenarà dilluns 20 de gener el primer documental sobre una de les figures més destacades de la poesia catalana de la segona meitat del segle XX: Andreu Vidal.

Emili Manzano i Claire Roquigny són els autors d’aquest documental el principal valor del qual és la recuperació de materials inèdits propietat del poeta mallorquí desaparegut ara fa 21 anys.

El documental, coproduït per IB3 i Pickwick Films, pretén resseguir la singular trajectòria vital de l’autor, a la vegada que aspira a difondre el seu llegat literari a través de la participació de figures vinculades a l’autor com Margalida Pons, Karen Müller, Miquel Barceló o Rafel Joan, entre d’altres, així com la recuperació d’arxius fotogràfics, sonors i audiovisuals, molts d’ells fins ara desconeguts.

Passats vint anys de la seva prematura desaparició, hi ha unanimitat en considerar l’obra del poeta mallorquí Andreu Vidal (1959-1998) com una de les més rellevants en llengua catalana de les últimes dècades del segle XX.

Mantinguda voluntàriament al marge dels circuits acadèmics i allunyada de la cultura oficial malgrat haver guanyat, de ben jove, premis com el Ciutat de Palma i el Carles Riba, l’obra poètica de Vidal ha arribat a adquirir estatut de culte.

Disponible  #ALaCartaIB3 aquí