DOCUMENTAL%3A+Recuperam+el+documental+%E2%80%9CI+am+your+father%E2%80%9D%2C+dels+directors+Marcos+Cabot%C3%A1+i+Toni+Bestard

Dilluns a les 23.15

DOCUMENTAL: Recuperam el documental “I am your father”, dels directors Marcos Cabotá i Toni Bestard

Aquest dilluns, en acabar Amor i cans, IB3 Televisió tornarà a emetre el documental I am your father, dirigit per Toni Bestard i Marcos Cabotá, i produït per Paula Serra i Miquel Verd.

IB3 Televisió recupera aquesta producció en homenatge a David Prowse, l’actor que va interpretar a Darth Vader.  

Aquesta producció, coproduïda per IB3 Televisió i les productores Nova Televisió, Singular Audiovisual i Strange Friends, va ser nominada l’any 2015 als Premis Goya com a millor documental.

David Prowse és una icona per als fans de la saga “Star Wars”. Ell va interpretar, a la primera trilogia, el mític i iconogràfic Darth Vader. Però, curiosament, ha estat l’actor més menyspreat per la factoria de George Lucas. En totes les pel·lícules van doblar la seva veu (Prowse ho va descobrir el mateix dia de l’estrena) i, a més, en el moment decisiu en què Vader havia de mostrar el seu rostre, el van substituir per un altre actor (Sebastian Shaw).  La nostra història comença quan un jove director de cinema, Marcos Cabotá, decideix viatjar a Londres per proposar-li a David Prowse una cosa que mai no hauria imaginat: tornar a rodar la seqüència de la mort de Darth Vader a “El retorn del Jedi”. Serà de manera simbòlica, però a la fi es farà justícia i serà ell qui mostrarà l’autèntic rostre que s’amagava darrere de la màscara de Vader. El documental es vehicularà a través d’un recorregut per la vida de Prowse mentre que, de manera paral·lela, el jove director intenta rodar amb ell la famosa seqüència. La pista del retall d’un diari local de Califòrnia, en el qual l’any 1978 Prowse va vaticinar un dels girs dramàtics més famosos de la història del cinema, potser també ens ajudarà a desvelar els veritables motius del rebuig de Lucas cap a l’actor que va interpretar el seu personatge més emblemàtic.