DOCUMENTAL
‘Retrats’ ret homenatge a tots els exiliats balears de la Guerra Civil

Dissabte a les 22.05h

Dissabte vespre IB3 Televisió emet el documental Retrats, un llargmetratge centrat en les vides de vuit exiliats de les Balears a conseqüència de la Guerra Civil espanyola.

Centrat específicament en Mèxic, país que més refugiats va acollir, i a través d’entrevistes als fills, nets i coneguts de refugiats illencs, així com una àmplia documentació d’arxiu, entrellaçarem les apassionants biografies de tres menorquins, un mallorquí i quatre eivissencs que representen visions diferents i complementàries de l’exili amb un denominador en comú: la presència i el record constant de les Illes, la llengua i el mediterrani. El documental és un homenatge a tots els balears que van haver de partir.

Les històries dels germans Palerm Vich, Baltasar Samper, Estanislau Ruiz Ponsetí, Emili Garcia Riera, Juan Naves i Vicente Guarner representen una petita part d’un exili que conforma un dels esdeveniments històrics més importants de la nostra història més recent.

El documental Retrats està escrit, dirigit i produït per Carmen Vidal i Yolanda Guasch i s’emetrà dissabte a les 22.05 h a IB3 Televisió.