La petjada s'incrementa un 5,8% respecte a 2019, tot i que a Menorca aquest augment arriba fins al 30%
Imatge d'arxiu. /DAVID ARQUIMBAU SINTES
19Els turistes que enguany arribaran a Balears deixaran una empremta de 2 milions de tones de CO2. Això suposa un increment del 5,8% respecte del 2019, any previ a la pandèmia.
El motiu és, principalment, la previsió que arribin més turistes. I és que la petjada de cada visitant es redueix en comparació amb fa 3 anys. Això es deu, principalment, a noves rutes, més curtes i a millores de les aerolínies. Són dades de l’empresa Mabrian Tecnhologies, que avui ha presentat aquest nou indicador a la cimera de destinacions sostenibles celebrada al Palau de Congressos de Palma. Aquesta empresa menorquina calcularà a partir d’ara quin impacte sobre el medi ambient generen els turistes que visiten les Illes. El sector cada vegada reclama disposar de més eines per poder avaluar i regular els efectes sobre el canvi climàtic que genera el turisme.
Destaca el cas concret de Menorca, l’impacte turístic a l’illa Reserva de Biosfera serà de 160.000 tones de carboni. Això suposa un increment del 30% respecte al 2019, l’any previ a la pandèmia. Una alça que s’atribueix, principalment, al major nombre de visitants que rebrà l’illa enguany. És, de fet, l’illa en què més augmenta la petjada turística, amb molta diferència en comparació amb Mallorca, que augmenta un 3,6%, i a Eivissa, que augmenta un 6%. Tot i que amb xifres absolutes, Menorca és l’illa amb menor impacte.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Es tracta d'un britànic de 40 anys