LOS EUROPEOS i LA MORT DE GUILLEM
Dues produccions participades per IB3 s’estrenen al Festival de Málaga

EPRTVIB informa

IB3 coprodueix el film Los Europeos, protagonitzada per Raúl Arévalo i Juan Diego Boto, i participa en la pel·lícula La mort de Guillem

Després de l’ajornament el març a causa de la pandèmia del coronavirus, el Festival de Màlaga ha celebrat la seva 23 edició del 21 al 30 d’agost com el gran esdeveniment del cinema en espanyol, amb una secció oficial que manté la majoria dels títols previstos el març i n’incorpora alguns de nous, conjuminant experiència i joves promeses i amb una decidida aposta per la utilitat per a la indústria audiovisual espanyola i iberoamericana.

IB3 té presència en aquest festival amb dues produccions, per una banda amb Los Europeos, producció que participa en la secció oficial a concurs del Festival i  que es podrà gaudir dia 28 d’agost.

Los Europeos està protagonitzada per Raúl Arévalo, Juan Diego Botto i Stéphane Caillard i completen el repartiment Carolina Lapausa, Boris Ruíz i Georgina Latre.

Una pel·lícula produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos La Película A.I.E. e In Vivo Films (França). Compta amb la participació d’RTVE, ICAA, ICEC, Orange, TV3 i IB3 amb el suport del Govern Illes Balears i de l’Institut Ramon Llull.

Però també participa en la ficció La mort de Guillem, el film que narra l’assassinat del jove antifeixista valencià Guillem Agulló l’11 d’abril del 1993. Carlos Marques-Marcet n’és el director, que serà guardonat amb el Premi Màlaga Talent.

A la tardor del 2020 serà emès per IB3, À Punt i TV3, que han cofinançat el projecte juntament amb l’Institut Valencià de Cultura i l’Institut del Cinema Català. El film és una iniciativa de  les productores catalanes Lastor Media i SomBatabat, i de la valenciana Suica Films que va néixer el 2016.

La mort de Guillem es va incloure a Màlaga Premiere, secció fora de concurs del Festival de Màlaga, i va comptar amb un gran èxit d’acollida a la seva estrena. Altres produccions com Eso que tu me das sobre el cantant Pau Donés, dirigit per Jordi Évole i Ramón Lara, també es varen incloure a aquesta secció.

Sinopsi
Los Europeos narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l’arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han parlat del fàcil que és lligar amb europees. Després dels primers escarceos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna de troneres que pul·lulen per l’illa amb ganes de passar-s’ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

La mort de Guillem

La pel·lícula explica com Agulló, militant del grup independentista Maulets i de l’antifeixista Sharp, va ser atacat per joves de l’anomenat Komando Marchalenes IV Reich quan celebrava amb els seus amics la Pasqua a la muntanyenca localitat de Montanejos (Alt Millars), i que va ser condemnat pel seu assassinat d’una ganivetada únicament un dels quatre acusats, Pedro Cuevas, que només va passar a la presó quatre dels 16 anys a què va ser condemnat.