X

Educació es mostra disposada a modificar els criteris d’avaluació a les Illes

El conseller, Martí March, anuncia una nova resolució que es presentarà als sindicats i les famílies a partir de la setmana que ve

22/09/2022

Educació es mostra disposada a modificar els criteris d’avaluació a les Illes

Després del malestar i les crítiques dels docents, la Conselleria d’Educació ha anunciat que modificarà els criteris d’avaluació de la nova llei educativa, la LOMLOE, que s’aplica des del passat dia 12 de setembre. El malestar a les sales de professorat amb els canvis introduïts ha quedat visible a l‘Institut de Santa Margalida, que ha votat en contra de la proposta pedagògica. El claustre de professors d’aquest centre assegura que la nova ordenació (quins criteris es tenen més en compte a l’hora de posar nota) resta autonomia al professorat. El Guillem Cifre de Colonya de Pollença ha enviat una carta al conseller d’Educació, Martí March, en què li reclama una modificació dels criteris aplicats pel seu departament.

March ha reconegut el malestar entre els docents i sindicats i ha anunciat que ja es treballa en una nova resolució que a partir de la setmana que ve presentaran als sindicats i les famílies. “He percebut una crítica a l’aplicació i, a lo millor, a no tenir el temps suficient però com que a nosaltres ens interessa ensumar la realitat i veure que passa en els centres educatius per donar-hi resposta, serem el màxim de flexibles”, ha dit el polític pollencí. Planificació i Centres ja ha enviat un escrit als equip directius informant-ne i cercant el consens.

Aprovar llatí sense saber llatí

“Amb la ponderació dels criteris d’avaluació que ens ve imposada, un alumne de primer de batxillerat pot aprovar llatí sense saber traduir cap text en llatí”, ha explicat a IB3 Ràdio, Guillem Barceló, que és professor del centre margalidà que ha dit no a les noves disposicions avaluadores. Transmet el parer dels docents que la manca de llibertat pedagògica significa que la conselleria no es fia dels docents. A més, assenyala que els criteris d’avaluació inicials no mostren si l’alumnat té coneixements reals de la matèria.

El sindicat minoritari Alternativa Docent ha recollit les crítiques dels professorat i ha preparat concentracions a les quatre illes pel 29 de setembre. “S’ha prioritzat el tempo electoral per damunt del tempo docent, quan per fer una bona aplicació d’aquesta llei es necessita un temps que no hem tengut… Fa molt complicat el curs no haver tengut els currículums publicats fins l’1 d’agost i les instruccions d’avaluació fins dos dies abans de l’inici escolar”, denuncia la presidenta d’aquesta entitat sindical tot demanat als docents i a la resta de sindicats que s’uneixin a la protesta. Alternativa es queixa de la manca de formació pels docents i el conseller insisteix que n’hi haurà més.

22/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris