El+75%2525+dels+pacients+ingressats+a+l%26apos%3BUCI+de+Can+Misses+no+estan+vacunats

Un 87% dels residents a Eivissa tenen la pauta de la vacunació completa; quasi un 90% a Formentera

El 75% dels pacients ingressats a l’UCI de Can Misses no estan vacunats

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha notificat 99 contagis en les darreres 24 hores a través del Laboratori de Microbiologia de l’Hospital Can Misses. Els casos actius de COVID-19 continuen pujant i se situen en els 1.749 casos. Entre els pacients ingressats, hi ha 21 que es troben a la unitat d’hospitalització per a malalts de coronavirus i tres a l’UCI.

A més d’aquests tres pacients ingressats a l’UCI de l’Hospital Can Misses, el pacient procedent de Formentera, ha estat traslladat de l’UCI de l’Hospital Can Misses a l’UCI de l’Hospital Son Espases, per a realitzar l’oxigenació extracorpòria que es fa a l’hospital de referència. Pel que fa als professionals sanitaris, hi ha 24 que han donat positiu i 35 més es troben en vigilància.

S’ha de destacar que el 61% de les persones ingressades a planta i el 75% dels ingressats a l’UCI actualment no estan vacunades i s’ha hagut de lamentar també la mort d’un home de 76 anys que estava ingressat ahir a la Unitat F de Medicina Interna. La nota positiva d’aquest dimarts és que sis persones han estat donades d’alta.

L’increment exponencial de casos COVID podria arribar a saturar el servei assistencial“, ha explicat Ramón Canet, cap de Medicina Interna de l’Hospital Can Misses, qui ha recordat que encara que la gran majoria dels casos són lleus o asimptomàtics (més d’un 98% dels casos actius), si el nombre de contagis puja amb tanta velocitat, la pressió assistencial podria provocar desatendre a pacients amb altres patologies i destinar més recursos sanitaris a combatre la pandèmia.

Canet ha assenyalat que, malgrat que un 87% de les persones residents a Eivissa i quasi un 90% de les persones residents a Formentera estan vacunades, és important que les que no ho estan ho facin, ja que, “la probabilitat de patir efectes secundaris per rebre la vacuna és molt baixa“, mentre que vacunar-se protegeix davant el contagi i ha recordat que seria recomanable que aquesta vacunació s’estengui als nens i nenes i que tothom es posi la tercera dosi de reforç quan li toqui.