X

El BOE publica avui les mesures de reactivació econòmica després de l’estat d’alarma

El decret concreta les mesures acordades entre l'Estat i els agents socials i que perllonguen els ERTOs fins al 30 de setembre

27/06/2020

El BOE publica avui les mesures de reactivació econòmica després de l’estat d’alarma

El butlletí oficial de l’Estat publica avui les mesures acordades entre el govern de l’Estat i els agents socials aquesta setmana i arran de les quals es varen perllongar els ERTOs fins al 30 de setembre. El decret manté bona part de les mesures d’estímul de l’economia durant l’Estat d’Alarma i estableix tota una sèrie de bonificacions a les cotitzacions a la Seguretat Social per a les empreses i autònoms que retornin a l’activitat.

Per tal de fomentar la reactivació econòmica ara que ja no estam en estat d’Alarma, l’Estat manté les bonificacions a la Seguretat Social per a les empreses. En el cas de les empreses que estan aplicant un expedient de regulació d’ocupació i que a partir de l’1 de juliol retornin a l’activitat, es preveu una reducció de les cotitzacions a la seguretat social dels seus treballadors que serà del 60 per cent si a data de 29 de febrer tenien menys de 50 treballadors i del 40 per cent si a la mateixa data en tenien més de 50. Si l’empresa no retorna a l’activitat i manté els ERTOs dels seus treballadors, la cotització serà del 35 per cent. El decret prohibeix que es facin hores extraordinàries ni que es duguin a terme noves contractacions mentre durin els ERTOs.

En el cas dels treballadors autònoms que el 30 de juny van rebre la prestació per cessament d’activitat tindran una reducció de la seva cotització a la Seguretat Social que serà del 100 per cent al juliol, del 50 per cent a l’agost i del 25 per cent al setembre. En el cas d’optar per no acollir-se en aquesta mesura i mantenir la prestació per cessament d’activitat, aquests han de preveure una caiguda d’ingressos del 75 per cent i no tenir uns rendiments nets superiors als 1.939 euros mensuals durant el tercer trimestre d’aquest any. La prestació que percebran oscil·larà entre el 660 i els 900 euros mensuals.

Finalment, el decret preveu la creació d’un fons de reserva de garanties per a les empreses que contractin energia a mig i llarg termini. Es vol evitar que pateixin un eventual sobrecost per l’increment del preu de l’electricitat. Aquest fons tendrà una dotació màxima de 600 milions d’euros.


Els ERTOs es perllonguen fins al setembre
El Govern valora positivament l’acord per allargar els ERTOs fins al setembre
Sindicats i patronals de Balears confien que els ERTOs s’acabin prorrogant fins al desembre

27/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT