X

El bus EMT de Palma tornarà a ser de pagament el 2024

El regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, defensa que són més partidaris de bonificar aquells que ho necessiten que a mantenir la gratuïtat universal del servei

28/09/2023

El bus EMT de Palma tornarà a ser de pagament el 2024

Imatge d'arxiu.

Redacció

A partir de l’any que ve, el bus urbà EMT tornarà a ser de pagament a Palma. Així ho ha aprovat avui dijous el ple de l’Ajuntament, amb els vots a favor del PP i Vox. Ho ha defensat el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, el qual ha explicat que són més partidaris de bonificar aquells que ho necessiten que a mantenir la gratuïtat universal del servei.

Deudero ha volgut especificar que pujar a un autobús no és gratuït, sinó que està bonificat. És un servei que té un cost, però que ara no està pagat pels usuaris, sinó per una subvenció estatal, ha explicat el regidor. En espera encara de saber si finalment el Govern central mantendrà aquestes ajudes, el regidor de Mobilitat creu que s’ha de recuperar el sistema que hi havia, és a dir, només bonificar aquelles persones que més ho necessitin.

Vox ha mostrat el seu suport a aquesta decisió, i ha argumentat que aquest servei cent per cent gratuït suposa una despesa elevada per al consistori. L’oposició ha criticat la decisió del PP i lamenta que no hi hagi continuïtat en la promoció del transport públic.

Dia primer de gener, l’Ajuntament n’eliminarà la gratuïtat i aplicarà bonificacions per a col·lectius específics. Una decisió que ha agafat per sorpresa a molts viatgers: “Això farà que la gent recorri als seus cotxes privats i serà sumar embossos”.

El català continuarà sent un requisit

Per una altra banda, avui s’ha aprovat que el català continuarà sent un requisit per accedir a la funció pública de Cort. D’aquesta manera, el PP ha rebutjat la proposta que havia presentat Vox. El que sí que han aprovat conjuntament els socis de govern de Cort és que Palma deixarà de ser ciutat antitaurina. Així ho ha proposat Vox que, a més, instarà al Govern que permeti l’entrada de menors a les corregudes de toros.

Notícies relacionades >

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Francisca Fiol Amengual 28/09/2023

    Para los mayores de 65 años que seguimos trabajando habrá algún bono especial??

  2. RAFAEL RODRIGUEZ JERONIMO 08/12/2023

    No debe haber gratuidad para todos, que se verifica la necesidad de cada ciudadano, ¿ como?, los políticos que imponen las normas, también controlen la necesidad, que para eso cobran un buen sueldo