X

El certificat Covid, ara també obligatori als bars i cafeteries de les Balears

Fins ara ja es demana per a l'accés a discoteques i restaurants. Aquesta mesura haurà de ser avalada pel TSJIB

13/12/2021

El certificat Covid, ara també obligatori als bars i cafeteries de les Balears

El Govern de les Illes Balears també exigirà el certificat Covid a bars i cafeteries amb aforament superior a 50 persones. Fins ara ja es demana per a l’accés a discoteques i restaurants. Aquesta mesura haurà de ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia.

Els establiments han de comprovar el certificat amb el DNI. En cap cas es poden fer servir les dades per a un altre ús. El certificat Covid serà obligatori almenys fins al 24 de gener.

 

El certificat Covid en el nivell 1

▪ Discoteques, sales de festa i sales de ball.

▪ Bars de copes o cafès concert i pubs.

▪ Establiments de restauració qualificables com a tals d’acord amb el que disposen els articles 53, 54 i 55 de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, (bars, cafeteries i restaurants), amb una cabuda interior de més de 50 persones. Si aquests establiments tenen, a més, espais qualificables com a terrasses cobertes d’acord amb el que disposa el punt primer C d’aquest acord, l’interior de l’establiment i la terrassa coberta es consideraran locals independents a l’efecte del còmput de les seves respectives cabudes. El que disposa aquest apartat també és aplicable als espais amb servei de restauració ubicats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a gent gran i locals de jocs i apostes.

▪ Establiments o locals on es duguin terme celebracions amb la participació de més de 50 persones i en què es prestin activitats de restauració o ball.

▪Altres espais habilitats com a sales de festa, sales de ball, discoteques o restaurants, amb una cabuda interior superior a 50 persones, els quals, en el desenvolupament de la seva activitat, restaran sotmesos a les condicions que estableix el punt segon d’aquest acord.

 

El certificat Covid en el nivell 2

▪ En els mateixos suposits anteriors, més en refugis, hostals, albergs i altres establiments turístics, independentment de la seva denominació, amb habitacions d’ús compartit.

 

El certificat Covid en el nivell 3

▪ En els mateixos suposits anteriors, més en cinemes, circs de carpa i altres establiments on es duguin a terme activitats culturals, si s’hi permet el consum d’aliments o begudes.

▪ Gimnasos i altres instal·lacions on es duguin a terme activitats pròpies de sales de musculació i activitats dirigides.

▪Acadèmies de ball.

 

Cal recordar que els establiments han d’exigir el DNI juntament amb el certificat per comprovar-ne l’autenticitat. En cap cas, no es poden guardar ni fer servir les dades personals per a cap altre ús. Tot i que els nivells s’aniran revisant periòdicament, l’acord sobre l’ús del certificat COVID és vigent fins al 24 de gener. Així mateix, aquestes mesures hauran de ser autoritzades pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears abans d’entrar en vigor.

A més, l’executiu ha aprovat que el personal sanitari que comenci a treballar en centres sanitaris públics i privats o s’incorpori després de vacances i permisos haurà de fer-se una prova diagnòstica en les 72 hores anteriors. Aquesta mesura també requerirà d’autorització judicial. Sigui com sigui, el sistema públic de Salut assumirà el cost de les tres PCR i proves diagnòstiques dels professionals sanitaris no vacunats, que a partir d’ara i amb l’aval del TSJIB, hauran de presentar cada setmana.

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha indicat també que Mallorca incrementa el seu nivell de risc sanitari del grau 1 al 2, la qual cosa suposa la implantació del requisit de passaport covid en els allotjaments amb habitacions compartides.

De fet, Mallorca passa a nivell 2, Menorca es manté a nivell 3, i Eivissa i Formentera queden en el nivell 1.

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris