L'explotació dels 165 amarraments, l'esplanada de vela i el moll garanteixen la supervivència del Club
El Club Marítim de Maó és l’únic candidat a fer-se amb la gestió de gran part dels amarraments que actualment explota Trapsayates al port maonès, empresa que té una ordre de desnonament des de 2018.
El Club és l’únic que ha presentat oferta per a explotar els 165 amarraments de vuit a quinze metres entre Sa Punta des Rellotge i Es Gatassus, així com l’esplanada de vela i el moll per a varades d’embarcacions lleugeres. La licitació també valorava un dels eixos principals de l’entitat: les activitats esportives i socials.
Amb un cànon anual de més de 160.000 euros, el president del Club, Antonio Hernández, respira alleugerit perquè amb aquesta adjudicació se’ls garanteix la supervivència. Quan es faci efectiva l’adjudicació -Hernández desconeix quan serà- el Marítim recuperarà uns amarraments que ja va gestionar fins a l’any 2008, quan Trapsayates va aconseguir la concessió.
El Marítim de Maó també opta als 30 amarraments restants i destinats a eslores de fins a 60 metres. En aquest cas, però, s’hi han presentat quatre empreses més i el cànon és de 192.000 euros anuals.
Amb aquest concurs Autoritat Portuària vol posar fi al conflicte judicial amb Trapsayates, que des de 2008 gestiona aquest amarrament després de guanyar un concurs que va acabar als tribunals. El 2017 es va revocar la concessió, però l’ordre de desnonament no s’ha executat pels recursos presentats per la concessionària.
L'accidentat va ser evacuat amb traumatisme cranial i possible fractura de vèrtebres
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular