X

El conseller de Turisme anuncia que el decret d’excessos passarà a dir-se de turisme responsable

Jaume Bauzá ha tornat a insistir que hi ha saturació turística perquè, segons afirma, en vuit anys de governs d'esquerres han augmentat en 115.000 places, però que no hi ha massificació

14/09/2023

El conseller de Turisme anuncia que el decret d’excessos passarà a dir-se de turisme responsable

Redacció

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, ha anunciat aquest dijous que l’anomenat decret contra el turisme d’excessos passarà a denominar-se “de turisme responsable”, per evitar associar terminologia negativa al turisme en la legislació per combatre les conductes incíviques que perjudiquen la destinació. En la compareixença davant la comissió de Turisme al Parlament per informar de les directrius generals de l’acció de govern en les seves àrees de responsabilitat per als pròxims 4 anys, Bauzà ha criticat que durant els vuit anys de governs del pacte d’esquerres, en el període 2015-2022, s’han incrementat les places turístiques amb 115.000.

En aquest sentit, Bauzá ha tornat a insistir en el fet que les Illes pateixen saturació però no massificació turística, i per això demana a tots els grups parlamentaris evitar usar aquest concepte. “En determinats moments, determinats llocs i determinades circumstàncies tenim saturació turística”, ha dit Bauzà sobre les conseqüències d’aquest augment de les places.

“A Montuïri, a Campos, a Felanitx, a Muro, a sa Pobla, no hi ha saturació turística. Així que jo demanaria a tots els portaveus que deixin de parlar de massificació, perquè el que hi ha és en determinats llocs i moments saturació”, ha reivindicat. Segons el titular de Turisme, l’anomenat decret d’excessos ha estat un fracàs i “per canviar aquesta visió negativa” passarà a ser de turisme responsable.

Notícies relacionades >

14/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris