El Consorci d’allotjaments turístics decidirà els nous preus la pròxima setmana

El Consell vol abaratir els preus, però el Govern dubta que sigui jurídicament viable

El Consorci de la Borsa d’Allotjaments Turistics que decidirà els nous preus de les 42.000 places turístiques de Mallorca en hotels i vivendes es tornarà a reunir dimarts que ve, després que el Consell hagi presentat una proposta alternativa a la del Govern.

On sí que hi ha hagut acord ha estat en destinar enguany 10,6 milions d’euros del Consorci a inversions de millora de zones turístiques de Mallorca.

La institució insular ha anunciat que vol abaratir el preu de plurifamiliars i el de determinats hotels com els d’interior o els agroturismes. Les divergències no són greus, diu el Consell, però el Govern adverteix que fer diferències entre establiments turístics pot ser jurídicament inviable.

Si el Govern proposava 4.000 euros per plaça a tots els hotels, el Consell vol una rebaixa a 3.000 euros en els agroturismes, hotels d’interior i hotels de ciutat. En el cas dels habitatges unifamilars, el Consell vol rebaixar dels 4.000 euros a 2.500. En els plurifamiliars la institució insular vol passar de 1.000 a 700 euros i en el cas de l’habitatge habitual de 333 euros a 200.

Habtur presentarà la seva pròpia proposta abans de dijous. La Federació Hotelera de Mallorca no presentarà al·legacions fins que no hi hagi una proposta ferma. Els membres del Consorci es tornaran a reunir dimarts que ve.